blog

Zuid-Korea wil 400 miljoen dollar in blockchainfonds stoppen, goed voor altcoins?

By 15 mei 2020No Comments

De regering van Zuid-Korea wil een onderzoeksfonds opzetten van ruim 400 miljoen dollar. De onderzoeken moeten zich richten op de ontwikkeling van blockchaintechnologie. Hiermee wil het land de opkomende digitale economie stimuleren en gelijke tred houden met de groeiende dominantie van China in de sector.

Is dit fonds wel haalbaar?

Volgens nieuwsoutlet ZDNet Korea zal het ministerie van Wetenschap en Technologie aan het eind van de maand beslissen of ze werkelijk doorgaan met het fonds van 400 miljoen dollar. Dat staat gelijk aan 480 miljard Zuid-Koreaanse won.

Het ministerie laat de haalbaarheid afhangen van de studie ‘Ontwikkeling van blockchaintechnologie voor de data-economie’, deze wordt eind mei verwacht. Mochten de plannen doorgaan, dan zal die 400 miljoen dollar gedurende vijf jaar worden uitgegeven, te beginnen in 2021.

Fonds is maar een deel

Het onderzoeksfonds staat niet op zichzelf. Zuid-Korea heeft een veel breder plan uitgerold en dit fonds moet daar onderdeel van worden. Het plan heet ‘Data Economy Revitalization’. Autoriteiten in het land beschouwen blockchain naar verluidt als de basislaag van de opkomende digitale economie.

Rol van China

Zuid-Korea wil dus geld investeren om de mogelijkheden van blockchaintechnologie te verkennen en in te zetten. Dat moet haast wel, als je kijkt naar hun buren aan de andere kant van de Gele Zee. China versnelt hun investeringen een inspanningen om blockchain adoptie mogelijk te maken.

Vorig jaar was de cryptocurrency-industrie geschokt door wat een van de grootste verhalen van het jaar bleek te zijn. De Chinese president Xi had blockchain-technologie tot een kernfocus van de nationale strategie van het land gemaakt.

Veel Chinese cryptocurrency’s boekten in oktober 2019 enorme winsten als gevolg van het nieuws. De staat bevestigde echter herhaaldelijk zijn standpunt dat het pro-blockchain was en niet pro-crypto.

Zuid-Korea staat dus een zware taak te wachten.

ICON kan vruchten plukken

Yong-beom Park van de Dankook University zegt dat overheidsparticipatie essentieel is voor de ontwikkeling van blockchain in Zuid-Korea. Voor altcoinliefhebbers kan dit goed nieuws zijn. ICON heeft een grote vinger in de pap in het blockchainlandschap van Zuid-Korea.

Min Kim, oprichter van ICON (ICX), de grootste munt van Zuid-Korea, tweette over het nieuws en sprak de hoop uit dat het project in de plannen van de regering zou worden opgenomen.

Leave a Reply