Wat is Bitcoin mining ?

Je zal er wel al van gehoord hebben van het minen van Bitcoins, maar wat is bitcoin mining nu net? Wel Bitcoins zijn zoals je wel weet virtuele munten en deze moeten dus ook gecreërd worden. Bitcoins worden eigenlijk gemaakt door wiskundige formules te laten uitrekenen door computerkracht. De rekenkracht die de computer moet uitsturen is enorm voor het minen van Bitcoins en daarom is een gewone computer of laptop eigenlijk al lang niet meer geschikt voor het minen van Bitcoins.

Mining uitbesteden met HashFlare Of mining uitbesteden met Minergate

Ondertussen bestaat er al even speciale apparatuur voor het minen van Bitcoin welke hiervoor special ontworpen zijn. Zo is in jouw computer jouw GPU en videokaart net heel belangrijk voor het minen van Bitcoin, wel deze apparatuur hebben net zeer sterke GPU processors en videokaarten om meer Bitcoins te kunnen minen.

Is het nog verstandig om vandaag de dag te minen ?

Voor je begint met minen moet je zelf heel veel opzoekwerk gaan verrichten. Want vandaag de dag is het minen van Bitcoin niet zo simpel meer. Er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins gemined worden en dit proces is nu bezig vanaf 2009. Dat is dus bijna 9 jaar en op die 9 jaar zijn er al zeer veel van die 21 miljoen bitcoins weg. Hoe schaarser de Bitcoin wordt om te minen, hoe moeilijker het wordt om een Bitcoin te kunnen minen en hoe minder Bitcoins je ook zal ontvangen met minen.

Wat zeer belangrijk om te weten is dat Bitcoin mining in vele gevallen meer geld aan elektriciteit gaat kosten dan wat het oplevert. Voor je hiermee dus begint eerst goed opzoeken hoe en met wat je wilt gaan minen, wat de opbrengsten zouden zijn van het minen op jouw manier en wat het verbruik is. Door even naar je leverancier van elektriciteit zijn website te surfen kan je al zien wat jij per kilo Watt betaald aan stroom. Kijk dan ook even hoeveel stroom jouw apparatur verbruikt en maak de rekensom of je winst gaat maken of niet.

Om hier nog even op terug te komen, er zijn veel mensen die verlies hebben met het minen van Bitcoin. Weet wel dat Bitcoin maar blijft stijgen van marktwaarde. Haal jij bijvoorbeeld begin dit jaar aan 100 euro Bitcoins per maand binnen en betaal jij 105 euro aan stroom, dan heb je eigenlijk een verlies van €5. Echter wanneer je de Bitcoins bij houd en op het einde van het jaar verkoopt heb je toch nog altijd mooi veel winst gemaakt omdat de Bitcoin simpelweg blijft stijgen in waarde.

Nog een laatste puntje dat ik zeker wil meegeven met of het verstandig is om te minen. Buiten Bitcoin zijn er nog een hoop andere cryptocurrency coins die gemined kunnen worden. Op dit moment zijn er vele andere coins die interessanter zijn om te gaan minen dan de Bitcoin zelf.

Hoe kan ik zelf beginnen met minen ?

Er zijn 3 manieren hoe je zelf kan gaan minen. Deze zijn als volgt:

1: Op je Eigen computer minen.

De eerste methode die er is om Bitcoins te minen is met je eigen computer. Je kan op het internet gratis software downloaden die je vervolgens moet installeren op je computer. Je kan je computer vervolgens dus het rekenwerk laten doen wat nodig is voor Bitcoin mining en vervolgens haal je Bitcoins binnen. Hoe je net moet starten met het minen op je eigen computer kan je vinden op deze bitcoin mining met jouw computer pagina.

2: Minen met speciale apparatuur.

Je kan uiteraard je eigen rig bouwen, maar op het internet zijn er verschillende apparaten te vinden welke speciaal ontworpen zijn voor het minen van Bitcoin. Deze hun rekenvermogen ligt packet hoger dan jouw gewone computer en je zal hiermee dus ook meer kunnen minen. Let wel op, deze apparaten kosten veel geld in aankoop. Ze maken veel lawaai omdat ze hard gekoeld worden en worden enorm warm. Miners die boven de 100 graden gaan is niet abnormaal.

3: Minen laten uitbesteden.

Deze methode pas ikzelf toe. Op het internet heb je 2 grote websites waar je mining kan laten uitbesteden. Ikzelf maak gebruik van beide diensten en dat zijn Hashflare en Genesis mining. Dit zijn beide websites waar je zelf een account op kan maken en vervolgens mining apparatuur huren van hun. Je huurt daar eigenlijk rekeningvermogen van hun apparatuur en je wordt dagelijks uitbetaald. Het grote voordeel hiervan tegenover zelf minen is dat hier profesionals mee bezig zijn. Jij huurt enkel hun apparatuur en zou houden deze apparatuur zelf in orde. Het is niet simpel om zoveel mogelijk rekenvermogen te creëren zonder verstand waarmee je bezig bent. Zij nemen dat allemaal uit handen voor jou.