Alles over bitcoin en andere cryptomunten.

Deze website zal zeer veel informatie te bieden hebben over alles rond cryptomunten zoals de bitcoin. Hieronder kan je vele voorkomende vragen vinden die ik zo simpel mogelijk heb beantwoord zodat je een beetje mee bent wat bitcoin net is. Vindt je het interessant, lees dan gerust verder op deze website waar we veel dieper zullen ingaan op verschillende andere vragen over cryptomunten en bitcoins.

Wat is bitcoin ?

Bitcoin is één van de zovele cryptomunten die je online kan vinden. Om het simpel te zeggen is Bitcoin een online betaalmunt zoals de euro, dollar en meerdere van deze munten. Het is en blijft wel een online betaalmunt wat dus wil zeggen dat je geen echte munt of bankbiljet in handen zult hebben en dat is ook de reden waarom vele mensen ook cryptisch kijken naar cryptomunten zoals de bitcoin.

Kan je dan bitcoins omzetten naar euro ?

Uiteraard is dit mogelijk, er zijn online genoeg websites te vinden waar je bitcoins kan kopen en verkopen. Heb je dus bitcoins, dan kan je ze simpel laten uitbetalen naar euro’s. Hoeveel je net krijgt hangt af van de koers en deze varieert voordurend.

Hoeveel is 1 bitcoin waard ?

Dit varieert dus, op dit moment gaat de bitcoin over de 8000 euro voor 1 bitcoin. Wil je graag te weten komen hoeveel je zou krijgen op dit moment voor een bitcoin, dan kan je gerust even googlen wat de bitcoin nu net waard is. Je zal direct heel wat sites vinden waar je de koers van bitcoin kan volgen.

Wat maakt bitcoin zo bekend ?

Bitcoin heeft zijn grote succes te danken aan zijn koers die enorm stijgt en maar blijft stijgen. In 2010 kon je ookal bitcoins kopen en toen waren ze ongveer een 20 cent waard voor 1 coin. Had je toen voor bijvoorbeeld €100 aan bitcoins gekocht dan had je dus ongeveer een 500 bitcoins gekocht. Vandaag de dag staat bitcoin voorbij de 8000 euro. Dat wil zeggen dat wanneer je deze 500 bitcoins vandaag zou verkopen je er ongeveer een €4.000.000 voor krijgen.

Valt er nog geld te verdienen met bitcoin ?

Bitcoin blijft maar stijgen en dus valt er nog steeds geld mee te verdienen. Nog geen maand geleden heb ik wat bitcoins gekocht en toen stond de coin op €6000. Vandaag staan ze boven de €8000 en heb ik dus al wat verdiend aan mijn bitcoins. Echter is bitcoin niet direct wat ik aanraad. Zoals je al gelezen zal hebben is bitcoin één van de zovele cryptomunten op de markt. Er zijn 100den andere cryptomunten die veel minder bekend zijn en dus sneller kunnen stijgen. Wil je dus bijvoorbeeld €100 investeren in Bitcoin, dan moet deze op dit moment al stijgen naar €16.000 euro om van je €100 het dubbele te halen. Er zijn nu vele andere cryptomunten die enorm laag staan en op 1 maand met meer dan het dubbele stijgen in waarde. Lees gerust verder op welke cryptomunten raad ik aan.

Wat is het voordeel van bitcoin.

Bitcoins worden dus gebruikt als betaalmunt en dan vooral op het aankopen via het internet. Je kan op dit moment wel je creditcard opladen met je bitcoin wallet en zo betalen in een winkel, maar echt bitcoins verhandelen gaat vooral via je computer en gsm bij online bestellingen.

Het grote voordeel van betalen in bitcoin is:

– snel en makkelijk betalen, betaling komt direct toe. Echter kan dit uiteraard ook met paypal, mister cash en meer andere opties.
– Je betaald altijd transactiekosten, bij bitcoins ligt deze veel lager als bij alle andere betaalopties.
– Je kan volledig anoniem betalen als je dat wilt.
– Banken en andere instanties hebben niks te zien bij handel in bitcoin. Ook een grote reden waarom de transactiekosten laag liggen.

Wat betekend bitcoins minen ?

Wanneer je al wat onderzoek gedaan hebt naar Bitcoin, dan zal je ook wel weten dat het mogelijk is om bitcoins te minen. Hiervoor kan je met jouw eigen computer starten of zelf een specifiek mine rak bouwen welke bedoeld is om bitcoins te minen. Wat je dan moet doen is software downloaden waarmee je kan minen en jouw computer vervolgens liten minen. Je kan alleen gaan minen, maar dan kan het maanden tot zelf jaren duren voor je resultaat zal zien. Het meest bekende is minen in pools. Dit betekend dat jij samen met 1000den andere in dezelfde pool mined en wanneer er dan bitcoins uitkomen worden deze verdeeld over alle miners in dat netwerk.

Het lijkt dus een makkelijk en zeer goedkope manier om aan bitcoins te geraken, maar niks is minder waar. Op dit moment zal je nog amper winst kunnen maken door te gaan minen en zal je eigenlijk meer aan elektriciteit gaan betalen dan dat jouw bitcoins waard zijn. Wanneer je hiermee wilt beginnen moet je dus goed berekenen of je wel winst kan maken.

Waar kan ik bitcoins kopen.

Er zijn op het internet vele websites te vinden waar je bitcoins kan kopen. Ikzelf werk op dit moment vooral met litbit.eu, de reden hiervan is dat ze hun website ook in het Nederlands hebben staan, een goede support hebben evenals vele andere cryptomunten buiten bitcoin zelf. Wat nog een enorm voordeel is aan litbit is dat ze zelf een online wallet hebben waar je jouw cryptomunten kan opslagen. Perfect dus voor mensen die graag klein beginnen in de handel in bitcoin.

Waar hou je bitcoins bij ?

Jouw bitcoins moet je opslagen in een soort online portomonee, een bicoin wallet zoals men dat zegt. In de vorige vraag kon je zien dat ik litbit.eu aanraad en dat is ook vooral voor zijn online wallet. Wanneer je dus cryptomunten bij hun aankoopt kan je deze laten staan op jouw account zijn wallet. Echter zijn er ook andere soorten wallets die je kan aanmaken en dat is een soort wallet die je kan downloaden voor op jouw computer evenals een soort wallet die je dan in de vorm van een USB stick hebt. Welke nu de betere is kan je vinden op de bitcoin wallet pagina.

Raad ik handel in bitcoins aan ?

Ja ik raad het zeker aan. Er wordt al jaren enorm hard verdiend aan cryptomunten en dat succes blijft maar duren. Er zijn enorm vele overtuigd dat bitcoin de euro gaat overnemen, zover zie ik het zelf niet komen, maar geloof wel dat het een goede investering blijft. Let wel op, ik raad bitcoin zelf niet direct aan, maar kijk zeker eens verder naar andere cryptomunten.

Nog wat info over onze website.

Deze website is puur als informatief bedoeld. Ik deel hier mijn ervaringen op en verzamel informatie die ikzelf heb vergaard door te surfen op het internet. Let ook altijd op, handel drijven is cryptomunten is zoals beleggen wat dus ook wilt zeggen dat je er geld mee kan verliezen. Weet waarmee je begint voor je al jouw geld verliest. Ik heb al artikels gelezen van mensen die huizen, wagens en meer verkopen voor het geld te investeren in bitcoins zelf. Ik raad altijd aan om enkel met geld te beleggen wat je niet zou missen. Steek er dus geld in dat je eigenlijk kan missen. Heb je een zinvolle reactie op 1 van de berichten op onze website?

Laat gerust een reactie achter onderaan. Wij bekijken deze altijd en zullen er ook op reageren indien nodig. Hoe meer info gedeeld wordt door verschillende mensen,
des te meer waarde deze website kan bieden aan iedereen met interesse in bitcoins.