In dit artikel zal je alles te weten komen wat een bitcoin of elke andere cryptocurrency coin wallet net is, waarom je deze moet hebben evenals welke soorten wallets er net zijn en hoe veilig ze wel niet zijn. Een hele boterham dus, maar het is wel zeer belangrijk om goede informatie te hebben over wallets.

Wat is een wallet ?

Een wallet heb je nodig om je coins die je gekocht hebt te stokeren. Je kan het bekijken als jouw eigen portomonee. Die heb je ook nodig om al jouw geld bij elkaar te houden. Ook voor Bitcoins en elke andere coin heb je dus een wallet nodig. Je hebt vele verschillende soorten wallets in hieronder kan je meer vinden over welke soorten wallets je hebt en welke coins je op welke wallet kan zetten.

Welke soorten wallets zijn er.

Je hebt eigenlijk 4 soorten wallets. Hieronder kan je ze vinden met een woordje uitleg extra.

1: Wallet op je exchange site.

Je hebt op het internet verschillende websites zoals Litebit er 1tje van is. Dit zijn exchange sites waar je verschillende cryptocurrency coins kunt kopen zoals Bitcoin er 1tje van is. Op zulke sites moet je dus een account maken en deze hebben vaak ook een online wallet. Pas op, niet elke coin die we aanbieden kunnen ze een wallet voor aanbieden. Wil je juist die coin hebben, dan zal je voor een andere wallet moeten opteren.
Deze soorten wallets zijn wel de makkelijkste wallets om te beheren. Je moet dus niets meer doen dan een accountje op de site aan te maken en je hebt er direct een gratis wallet bij. Dit zijn goede wallets, maar je moet wel opletten met deze wallets. Deze staan op jouw account en dat betekend wanneer iemand anders op jouw account geraakt hij ook toegang heeft tot jouw coints. Gelukkig zijn zulke sites wel zwaar beveiligd voor hackers, maar de echt goede hackers geraken eigenlijk overal binnen, dus hier zou ik nooit teveel geld op laten staan.

2: Een wallet downloaden op jouw computer.

Via het internet kan je ook genoeg wallets downloaden. Ik raad altijd aan om de wallet te downloaden op de officiele website vanwie je de coins koopt. Stel dat je bitcoins koopt, zoek dan via google even hun officiele website op en daar ga je ook een wallet kunnen downloaden. Voor elke coin ga je online wel een wallet kunnen vinden. Dit installeren is zeker niet moeilijk en deze zijn al een pak veiliger als wallet 1. Echter ook hier is er nog een zeker gevaar en dat is dat jouw computer wordt gehackt en overgenomen door een ander persoon die zo vervolgens op jouw wallet geraakt en weer aan jouw coins. Echter ook is deze kans klein, maar niet onbestaand.

3: Een wallet app downloaden.

Ook voor je smartphone ga je genoeg wallet kunnen vinden. Ik heb zelf Jaxx gedownload en kan zeggen dat het goed werkt. Ook hier moet je een beetje opletten, wordt de app gehackt kunnen ze jouw coints dus weer beheren.

4: Een hardware wallet.

Dit zijn zowizo de veiligste wallets die je kan hebben, maar deze zijn dus wel te betalen. Dit zijn toestelletjes die je kan kopen waar je jouw coins op kan zetten en deze raad ik eigenlijk iedereen aan die voor meer dan €500 aan coins heeft staan. Ikzelf heb mij een Ledger nano wallet gekocht, valt goed mee van prijs en zijn zeer makkelijke en zeer veilige toestellen. Komen uit Frankrijk wat betekend dat je ook geen maanden moet wachten tot ze geleverd worden. Er zijn nog andere soorten wallets dan de Ledger, maar van deze is algemeen geweten dat hij prijs/kwaliteit enorm goed is en met de andere heb ik ook niet direct ervaring. Wij hebben ook een veel uitgebreider artikel geschreven over deze Ledger wallet welke je hier kan vinden.

Buiten Leder heb je nog heel enkele andere sterke merken hard wallets. Ik weet dat de Trezor hard wallet ook een enorm goede en veilige hard wallet is welke ik zeker kan aanraden. Ikzelf was aan het twijfelen tussen de Trezor wallet en de Ledger wallet, maar met dat Ledger een Frans bedrijf is en het dus sneller kon geleverd worden heb ik voor Ledger gekozen. Kijk gerust eens naar de Trezor aanbieding.

Enkele aandachtspunten bij wallets.

Bij alle van bovenstaande wallets moet je goed opletten welke coins je er net op kan zetten. Dit zowel op de exanche, app wallet en de hardware wallet. Weet dus op voorrand welke coin je net wilt kopen en op welke wallet je deze wil zetten. Het is logisch dat de hardware wallet het aller veiligste is. Deze heb jijzelf volledig in beheer. Zet je jouw coins op de exanche of hardwallet kan ze niet enkel gehackt worden, maar het kan altijd gebeuren dat de website of app ineens stopt en offline is. Als jouw coins daar dan nog opstonden heb je waarschijnlijk geen access meer tot jouw coins… Natuurlijk is de kans altijd klein en je kan het beste altijd naar grote betrouwbare websites kijken waar je jouw coins opzet, maar dan nog een eigen hard wallet zoals de Ledger Nano raad ik iedereen aan die al een mooi bedrag aan coins heeft staan.