blog

XRP stijgt 47% deze maand en heeft 30 nieuwe whales

By 31 juli 2020No Comments

De grote investeerders hebben XRP nog niet helemaal losgelaten. Dertig nieuwe whales kopen XRP op en de koers stijgt in ongeveer een maand met 47%.

Waarde stijgt mee met aantal whales

Het aantal rekeningen met meer dan een miljoen XRP is met 3,7% gestegen, data van Santiment laat zien dat het om 30 nieuwe, grote whales gaat. Deze investeerders hebben nu elk tussen de 240.000 dollar en 2,4 miljoen dollar aan XRP, wat heeft bijgedragen tot een opwaartse prijs. Na een paar weinig inspirerende maanden, zag XRP in een maand een prijsstijging van ongeveer 47%. Hieronder zie je hoe het aantal whales, of grootte de portemonnee van de whales, vrijwel gelijk opgaat met de koers. De XRP koers is de groene lijn.

Waarom nu opeens?

Er is geen duidelijke reden waarom vermogende investeerders nu opeens XRP kopen, behalve om speculatieve redenen. De munt van Ripple heeft weliswaar de derde plek op Coinmarketcap overgenomen van Tether, en hoeft nu alleen nog Ethereum en Bitcoin voor zich te dulden, maar het bedrijf moet ook voor de rechtbank verschijnen.

Ripple werd onlangs genoemd in een wetsvoorstel van het Bureau of Consumer Financial Protection in de Verenigde Staten vanwege grensoverschrijdende betalingen. Eerder deze week kondigde Ripple’s product directeur Craig DeWitt een P2P-betalingsplatform aan dat op XRP is gebouwd.

Grote investeerders wenden zich tot digitale activa

In een nieuwe podcast met Ripple’s CTO David Schwartz, hoogleraar economische en politieke wetenschappen aan Berkeley, suggereerde Barry Eichengreen dat investeerders zich tot cryptocurrency wenden. Dit doen zij in reactie op een dreigende inflatie:

‘Sommige mensen geloven dat een verhoogde liquiditeit in de markt tot hyperinflatie zal leiden en zijn op zoek naar investeringsmogelijkheden die waarde kunnen behouden als de dollarprijzen stijgen. Goud wordt traditioneel beschouwd als een veilige gok, terwijl digitale activa in toenemende mate worden gezien als een nieuwe inflatiehedge.’

Hieronder de koers van XRP, sinds eind juni steeg de munt met 47%. De waarde wordt uitgedrukt in dollars.

xrp koers

Leave a Reply