blog

XRP stijgt 19 procent, directeur Ripple dient moties in tegen rechtszaak SEC

By 13 april 2021No Comments

Ripple CEO Brad Garlinghouse en de voormalig CEO Chris Larsen hebben dubbele moties ingediend om de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) af te wijzen.

Leidinggevenden aanklagen

De financiële waakhond deed een onorthodoxe stap om de twee spraakmakende leidinggevenden als beklaagden te benoemen. Dit staat in de aanklacht wegens vermeende hulp en medeplichtigheid aan de ongeregistreerde verkoop van XRP. In de ogen van aanklager SEC moet XRP gezien worden als een effect (security) en daarom voldoen aan de regels en eisen van de SEC.

Advocaten van Garlinghouse en Larsen beweren dat hun respectieve transacties overwegend buitenlands waren. Ondanks dat sommige XRP-kopers zich in de VS bevonden, staat in de motie van Garlinghouse dat de SEC heeft nagelaten de details van ten minste één transactie in de VS te bepleiten.

Niet aannemelijk roekeloos

Beschuldigingen van schending van Sectie 5 moeten door de rechtbank worden afgewezen, aldus de beklaagden, aangezien de aanklacht van de eiser niet bewijst dat ze ‘aannemelijk’ roekeloos waren. Ook is niet bewezen dat de leidinggevenden van Ripple willens en wetens de wet overtraden door XRP te verkopen.

De advocaten van Larsen stellen ook dat de SEC uitgesloten is van het eisen van financiële compensatie door de verjaringstermijn, een wet die de tijdsperiode beperkt waarbinnen gerechtelijke procedures kunnen worden gestart:

‘Ondanks dat ze Ripple en meneer Larsen meer dan twee en een half jaar hebben onderzocht voordat ze de eerste klacht indienden, het transactielogboek van de heer Larsen verkreeg en alle gelegenheid had om elke aanbieding en verkoop te identificeren waarvoor ze geldelijke verlichting zoekt, lukt het de SEC niet specifieke transacties aan te wijzen.’

Reageren tot 14 mei

Een actie zonder reactie bestaat niet. Volgens de rechter heeft de SEC tot 14 mei om tegengestelde documenten in te dienen tegen de moties van Larsen en Garlinghouse. De beklaagden krijgen op hun beurt tot 4 juni de kans om hier op te reageren.

Bron: BTC Direct

Zoals we gisteren schreven, de publiciteit rondom de rechtszaak lijkt de Ripple (XRP)  koers goed te doen. Langzaam maar zeker lijkt XRP aan te kunnen haken tijdens de huidige altseason. De afgelopen 24 uur is de koers met 19 procent gestegen.

Leave a Reply