blog

Bitcoin breekt record in aanloop naar ‘D-day’ op woensdag 14 april

By 13 april 2021No Comments

Het gaat hard! Vanaf morgen zijn de aandelen van cryptobeurs Coinbase openbaar verhandelbaar op de Nasdaq. Reageert bitcoin op dit nieuws? Het lijkt erop, want bitcoin heeft zojuist een nieuw record bereikt. Snel naar de grafieken!

Bitcoin breekt uit

Schuren, schuren, en nog eens schuren. Dat deed de bitcoin koers op dit moment tegen de sterke weerstand van 61.136 dollar (51.433 euro). Dat klinkt als een willekeurig getal, maar dat is het niet. Dit is namelijk de hoogste prijs waarop bitcoin ooit een dag heeft afgesloten. Precies een maand geleden alweer trouwens, op zaterdag 13 maart.

Die weerstand is nu verleden tijd, dat zie je op de daggrafiek hieronder. Bitcoin bewoog in een oplopende driehoek, een koersformatie die in de meeste gevallen leidt tot een flinke prijsstijging. De koers nu lijkt heel erg op het einde van 2020. Ook toen bleef de koers nog een tijdje tegen de horizontale blauwe lijn plakken, voordat het echte vuurwerk pas begon. Dit lijkt het begin naar iets veel groters!

In een eerdere analyse las je dat een bitcoin koers van meer dan 80.000 dollar (67.187 euro) mogelijk is wanneer bitcoin uit de driehoek breekt. En meer is ook best mogelijk, als bitcoin het momentum weer te pakken heeft.

Bijvoorbeeld 100.000 dollar (84.012 euro). Dat lijkt nog ver weg, maar het is mogelijk. Timothy Peterson van Cane Island Alternative Advisors deelde gisteren een interessant gedachte-experiment. Bitcoin hoeft elke dag met 0,64% te stijgen om 100.000 dollar te bereiken op 30 juni. Dat lijkt vergezocht, maar sinds 10 april vorig jaar stijgt bitcoin dagelijks gemiddeld met 0,65%.

Wat zijn onze verwachtingen van bitcoin?

Bitcoin breekt het oude record en kan nu nog veel verder groeien. Dat zie je beter wanneer je op de vieruursgrafiek hieronder kijkt. Wat kunnen we de komende dagen van bitcoin verwachten?

Bullish
Kan bitcoin meeliften op een succesvolle beursgang van Coinbase? De timing zou perfect zijn, want dat kan bitcoin net dat ene zetje geven om eindelijk uit de driehoek te breken. Het koersdoel van deze driehoek is zo groot als de ‘opening’ aan de linkerkant. In dit geval betekent dit een prijs van rond de 82.300 dollar (69.114 euro), de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Valt bitcoin weg, dan komt eerst 59.400 dollar (49.917 euro) in beeld. Dat is de oranje lijn op de grafiek. Zakt bitcoin verder, dan kan de prijs dalen naar de onderkant van de driehoek op 58.500 dollar (49.161 euro).

In het meest negatieve scenario kan de koers helemaal terugzakken 53.500 dollar (44.962 euro), de rode lijn op de grafiek.

Leave a Reply