blog

XRP stijgt 107% en beleeft beste week sinds eind 2017

By 12 april 2021No Comments

Is het altseason? Bitcoin blijft stabiel hangen rond de 60.000 dollar (50.400 euro) waardoor altcoins de kans krijgen om zich van hun beste kans te laten zien. Binance Coin breekt alle records, maar ook XRP heeft een fantastische week gehad.

Oude tijden herleven

De laatste keer dat Ripple’s cryptocurrency zo’n goede week had, was tijdens de vorige bullrun, eind 2017.

Bron: Tradingview

Dat zie je hierboven, de groene candle van afgelopen week betekent een stijging van 107 procent (wow). In de zomer van 2018 steeg de XRP-koers ook al eens met 100%. Maar de laatste keer dat de koers zo hard steeg, was in de laatste weken van de vorige bullrun. Die groene vuurpijl steeg met 212% in een week.

Op dit moment is XRP 1,33 dollar waard, omgerekend is dat 1,12 euro. Gisteren bereikte de munt zelfs 1,47 USD (1,23 euro).


Investeer in XRP met de app BLOX, je eerste 10 euro krijg je van ons

Download BLOX


Hoge prijs terecht?

De geweldige rally van XRP werd voortgestuwd door een reeks juridische overwinningen van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. En dan moet de uitspraak over de gehele rechtszaak nog komen, verwacht wordt dat die uiterlijk op 16 augustus komt. Hoe de uitspraak ook valt voor Ripple, verwacht rond die tijd veel beweging op de markt.

Mike Novogratz is de CEO van Galaxy Digital en hij zet vraagtekens bij de huidige prijs.

Hij zegt dat er tussen de 2 en 3 miljard dollar per dag wordt verhandeld aan XRP op beurzen, en met een marktkapitalisatie van 70 miljard. Een van de twee klopt niet zegt hij. Ofwel, XRP is ontzettend goedkoop of heel erg duur.

Volgens Coingecko is de marktkapitalisatie overigens 61 miljard dollar.

Tijd voor nieuwe hoogtepunten

Trader Peter Brandt voorspelde onlangs dat XRP een nieuw hoogterecord zou kunnen behalen. XRP staat nog steeds ongeveer 60 procent lager dan zijn historische piek van 3,40 USD (2,86 euro) die werd vastgesteld op 7 januari 2018.

Brandt ziet een head and shoulders patroon verschijnen op de weekgrafiek, waardoor hij denkt dat een nieuwe all time high goed mogelijk is.

Leave a Reply