blog

5 redenen waarom Bitcoin nog meer records gaat breken

By 11 april 2021No Comments

Bitcoin beweegt al twee maanden zijwaarts, er is geen duidelijke trend naar boven of naar beneden. Wat staat de toekomst te wachten? Soms kan het ook handig zijn om te kijken naar de statistieken van de blockchain, het transactienetwerk van bitcoin. Deze statistieken kunnen je waardevolle informatie geven. En spoiler alert: het beste moet nog komen!

1. Balans op beurzen blijft dalen

De belangrijkste trend van deze bull-cyclus is de snelheid waarmee munten van de beurzen worden gehaald. Ga je uit van vraag en aanbod? Dan zou de bitcoin koers moeten stijgen.

Een paar indrukwekkende statistieken op een rijtje

  • In de afgelopen week zijn er 23.970 BTC van de beurs gehaald.
  • In de afgelopen maand 61.555 BTC.
  • En in het afgelopen jaar maar liefst 568.618 BTC die van beurzen worden gehaald.

Dit zie je goed terug op de grafiek. Het aanbod daalt op de beurzen, maar de prijs stijgt.

Per dag worden er gemiddeld 1.557 bitcoins van beurzen gehaald, of ongeveer 88 miljoen dollar (74 miljoen euro) met de prijs van nu. Na de bitcoin halving van mei 2020 komen er slechts 900 nieuwe bitcoins per dag bij.

Er worden dus meer bitcoins van beurzen gehaald dan er nieuw bijkomen op de markt door bitcoin miners.

2. Miners stoppen met verkopen

Dat niet alleen, maar miners zijn ook gestopt met het verkopen van hun coins. Sterker nog, ze zijn begonnen met het vasthouden van bitcoins. Dat zijn dus nog meer coins die niet verkocht worden op de markt.

Dit zie je goed terug op onderstaande grafiek. De rode balkjes geven aan dat miners gemiddeld meer verkopen dan vasthouden. De balkjes zijn nu groen, wat betekent dat miners gemiddeld meer bitcoins vasthouden.

3. Er is nog genoeg vertrouwen op de markt

Daarnaast laat de Reserve Risk zien dat er nog genoeg vertrouwen is op de markt, maar dat de markt nog niet overhit is. Een waarde in de rode zone betekent dat bitcoin een top heeft bereikt, maar op de grafiek zie je dat bitcoin nog genoeg ruimte heeft om te groeien.

De Reserve Risk is een ingewikkelde indicator, die onder andere rekening houdt met de som van het aantal dagen waarop bitcoin wordt vastgehouden, en de prijs waarop alle bitcoins voor het laatst zijn verplaatst.

In de rode zone is de prijs hoog en het vertrouwen laag. Op deze prijs verkopen veel lange-termijnsinvesteerders hun coins. In de groene zone is de prijs juist laag en het vertrouwen hoog. Een perfect moment om de dip te kopen. De markt heeft zo te zien nog voldoende vertrouwen om verder te groeien.

4. Langetermijninvesteerders stoppen met verkopen

Verder valt het op dat langetermijninvesteerders minder aan het verkopen zijn. Onder lange termijn rekent blockchain analysebureau Glassnode alle investeerders die hun bitcoins langer dan 155 dagen vasthouden.

Deze groep investeerders begonnen na het breken van het vorige koersrecord op 20.000 dollar (17.000 euro) massaal te verkopen, maar beginnen nu weer langzaam nieuwe bitcoins in te slaan. Dat zie je aan het eerste kleine groene balkje op de grafiek hierboven. Dit betekent dat deze investeerders vertrouwen krijgen in een nieuwe prijsrally.

5. Veel activiteit rond huidige prijs

Ten slotte ziet on-chain analist Willy Woo veel activiteit rond de prijs van 54.000 dollar (45.400 euro). Volgens Woo is dit de sterkste zone sinds 11.000 dollar (9.250 euro). Volgens Woo is de huidige prijs een goede basis voor een nieuwe stijging richting nieuwe hoogtepunten.

Hoewel de koersgrafieken dus nog weinig laten zien, laten statistieken op de blockchain zien dat er nog genoeg vertrouwen is op de markt. We gaan een spannende tijd tegemoet!

Leave a Reply