blog

Wordt steeds lastiger om met XRP online aankopen te doen

By 14 januari 2021No Comments

CoinGate heeft aangekondigd dat ze vanaf 15 januari geen betalingen meer verwerkt die met XRP worden uitgevoerd. De munt van Ripple kan dan niet meer worden uitgegeven bij de aangesloten winkels.

Geen zorgen voor als je al XRP hebt

Het bedrijf benadrukte echter dat handelaren die al geld hebben verzameld in XRP, zich geen zorgen hoeven te maken. De crypto’s zijn veilig en ook geldig voor opname. Het is niet verwonderlijk dat de aankondiging met verbazing werd onthaald door verschillende XRP-enthousiastelingen op Twitter.

Een van hen deelde een GIF met de tekst: “Ik heb het gevoel dat je hier een grote fout maakt.”

Vanwege rechtszaak

De actie van CoinGate heeft alles te maken met de rechtszaak van Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over de verkoop van XRP-tokens. Daarnaast wordt onderzocht wat de rol is van Garlinghouse en Larsen, zij hebben Ripple groot gemaakt maar deden dat vermoedelijk door XRP illegaal te verkopen. Ofja, of het illegaal is moet nog blijken uit de rechtszaak.

Vorige week probeerde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, enkele belangrijke vragen over de juridische strijd op Twitter te beantwoorden. Hij concludeerde dat de bewering van de SEC onwettig is.

Verschillende beurzen hebben ook aangekondigd dat ze XRP schrappen, Coinbase, Blockchain.com, Binance US en vele andere weigeren XRP voor Amerikaanse klanten. Daarnaast heeft Grayscale Investments XRP verwijderd uit zijn Digital Large Cap Fund.

Prijs lijkt nu stabiel

Door het nieuws van de aanklacht kakte de hele XRP koers in elkaar. Dat was jammer, want de munt zat juist in een opwaartse trend. Inmiddels is de waarde ietwat gestabiliseerd tussen de 0,24 en 0,25 euro.

CoinGate is een in Litouwen gevestigd fintech-bedrijf, opgericht in 2014. Het bedrijf biedt betalingsverwerkingsdiensten voor cryptocurrency voor bedrijven van elke omvang.

Leave a Reply