blog

Komt er nog een bitcoin daling? Wachten op het perfecte koopmoment

By 14 januari 2021No Comments

De prijs van Bitcoin steeg vandaag met 13 procent. Hoewel dit uiteraard positief is, blijft de wrange nasmaak van de daling van begin deze week nog hangen. Moet de mond gespoeld worden of is die nasmaak terecht? Laten we eens kijken naar on-chain indicatoren.

Miners pieken

De Miners Position Index (MPI) is bijvoorbeeld een maatstaf die piekt als miners hun bitcoin verkopen. In tegenstelling tot de uitstroom van miners is deze maatstaf echter een verhouding tussen de uitstroom van miners en het voortschrijdend gemiddelde over 1 jaar, wat een analyse een genuanceerder vooruitzicht geeft.

Bron: CryptoQuant

Vasthouden of verkopen

Historisch gezien heeft een MPI-waarde van meer dan 2 gezorgd voor een dalende bitcoin koers. De recente crash van bitcoin van zijn ATH viel samen met de piek van de MPI op 4,07. Gisteren behaalde deze statistiek zelfs 5,26, wat wijst op een hogere uitstroom van miners, en wat gevolgd kan worden door een daling.

Verder liet de miners reserve een relatieve daling van hun bitcoins zien, een bevinding die één van de volgende twee dingen zou kunnen suggereren: Miners houden vast of miners verkopen hun bezit.

Bron: Glassnode

Deze daling van miners reserves lijkt het argument dat een prijsdaling aanstaande is te ondersteunen. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant tweette hierover. Hij zegt:

‘Miners verkopen, geen significante instroom van stablecoins, geen uitstroom van Coinbase en sinds gisteren stroomde 15k BTC de beurzen binnen. Er komt misschien een tweede dump.’

Beste koopmoment

De bitcoin koers steeg de afgelopen maanden ontzettend hard, wat wordt ook wel een parabolische beweging wordt genoemd. Afgezien van de afgelopen twee maandagen, waren er nauwelijks noemenswaardige correcties. Bitcoin begon het jaar op 29.000 dollar en volgens analisten zou een eventuele dip tot dat niveau kunnen reiken. Dit zou een daling van tussen de 10-15% betekenen.

Overigens was het laagste punt op 4 januari 27.000 dollar. Op dat punt verbleef de bitcoin koers maar enkele momenten. Dat geeft vertrouwen dat bij een daling, de koers niet verder gaat dan dat.Leave a Reply