Bitcoinblog

Woning van 15 miljoen dollar in hartje New York verkocht voor bitcoin

By 12 november 2019No Comments

Het Taiwanese Affluent Silver International LLC heeft een woning in New York gekocht voor liefst 15,3 miljoen dollar en heeft betaald in bitcoin. De verkoper is Ben Shaoul.

Shaoul is de oprichter van Magnum Real Estate Group. Dit bedrijf koopt huurwoningen in het hogere segment en maakt er appartementen van. In dit geval gaat het om een woning in hartje Manhattan op East 89th Street, huisnummer 389.

new york

Van bitcoin naar dollars

Om de transactie uit te kunnen voeren gebruikten beide partijen betaaloplossingen van Bitpay en Starr. Volgens een van de betrokken makelaars, Eric Hedvat, verliep de betaling perfect.

Dit is niet de eerste keer dat Magnum woningen verkoopt voor bitcoin. Vorig jaar verkochten ze twee enorme appartementen in hetzelfde gebouw.

Bitcoin is meer dan welkom

Vorig jaar ging Magnum een ​​contract aan met twee andere kopers in het gebouw voor residentiële appartementen met behulp van een bitcoin overdracht. De eerste was een studio van 190 vierkante meter met een vraagprijs van 875.000 dollar, de andere was een woning met een oppervlakte van 301 vierkante meter met een prijskaartje van 1,48 miljoen dollar.

Mondjesmaat meer woningen voor bitcoin

Het Amerikaanse makelaarsmagazine TheRealDeal, schrijft dat bitcoin en andere cryptocurrency normaal gesproken niet worden geaccepteerd door verkopers. Dat komt doordat de waarde van de coins nog enorm in waarde kunnen fluctueren. ‘Alleen al in de afgelopen 12 maanden varieerde één Bitcoin in waarde van iets meer dan 3.000 dollar tot meer dan 12.000 dollar.’

Toch moet het magazine ook erkennen dat cryptocurrency steeds vaker wordt gebruikt om onroerend goed te kopen in New York. Vorig jaar kondigde ManageGo, een in Brooklyn gevestigd pandjesbaas, aan dat ze cryptocurrency voor betaling zou accepteren.

Op Streeteasy, de Amerikaanse Funda voor miljonairs, staat een woning te koop voor 29 miljoen dollar. De verkoper zegt bitcoin, ether en ripple te accepteren als betaling. Daarvoor krijg je een herenhuis van vijf verdiepingen aan East 76th Street aan de Upper East Side terug.

Wij vonden nog een herenhuis in New York dat te koop staat voor bitcoin. Deze vind je aan 40 Riverside Drive en wordt door Sotheby’s verkocht voor 13 miljoen dollar.

In Nederland verkoopt Tim Hanekamp zijn woning in Eindhoven voor 30 bitcoin.

Leave a Reply