blog

Wilde bewegingen Bitcoin maken stablecoins populair

By 23 maart 2020No Comments

De koers van bitcoin beweegt sinds begin maart wild op en neer. Stijgingen en dalingen van tien procent zijn normaal geworden. Voor traders een droom, maar investeerders houden meer van stabiliteit. De laatste groep investeerders is misschien dan ook de reden dat stablecoins populairder dan ooit zijn.

Zo heeft cryptobeurs Binance bijna een miljard dollar aan stablecoins op hun balans staan. Dat blijkt uit data van D5_DAO, bedrijf wat de crypto-industrie analyseert. Het gaat dan alleen om stablecoins op het Ethereum netwerk, het is namelijk ook mogelijk om stablecoins op andere blockchains uit te geven.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance heeft ook gereageerd op de tweet. Met een knipoog naar het beleid van de Federal Reserve zegt hij: ‘We mikken op onbeperkt.’

Behoefte aan stabielere munten of juist aan daytraden

Stablecoins zijn cryptocurrency’s met een waarde die gekoppeld is aan een fiat valuta, zoals de dollar of de euro. De bekendste stablecoin is tether (USDT), deze munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Op dit moment circuleert er voor ruim 4,6 miljard dollar aan tether, verspreid over meerdere beurzen en meerdere blockchains.

Een mogelijke reden voor de populariteit van stablecoins is dat investeerders zich willen dekken tegen heftige koersbewegingen. Zij verruilen op internationale beurzen hun bitcoins voor tether. Deze investeerders kiezen waarschijnlijk pas weer voor bitcoin als er wat meer rust op de markt is.

Ook kan het zijn dat er nu juist meer daytraders zijn bij bitcoin. De koers beweegt heftig, en dat maakt het voor investeerders interessant om snel te wisselen tussen bitcoin en tether, met als doel zoveel mogelijk rendement te behalen.

Maar cryptobeurzen zoals Binance en Huobi vergen wel wat technische kennis van beurzen. Gelukkig zijn er ook eenvoudigere alternatieven om snel te kunnen traden in cryptocurrency. Met de Nederlandstalige app BLOX wissel je razendsnel en zonder enige technische kennis tussen bitcoin en euro. Het enige wat je nodig hebt is je telefoon!

Leave a Reply