blog

Wie koopt de laatste scam bitcoins van Plustoken?

By 27 juni 2020No Comments

Plustoken is de meest succesvolle en beruchte Ponzi in de geschiedenis van cryptocurrency. Ze waren actief in China en Zuid-Korea en in 2019 gingen ze er met 3 miljard dollar aan crypto beleggersfondsen vandoor.

Een groot deel van de gestolen bitcoins is door een anoniempje naar mixers gestuurd. Dat heeft ErgoBTC achterhaald. Hij of zij zegt dat Plustoken nog 22.000 bitcoins heeft en een deel hiervan worden nu naar mixers gestuurd.

Verdachte transacties worden geregistreerd door de Whale Alert automatische on-chain dienst.

Exchanges voor de gek houden

De fraudeurs hebben ongeveer 22.000 bitcoins verplaatst, oftewel meer dan 202 miljoen dollar. Plustoken maakt gebruik van coin join diensten of bitcoin mixers om de transactiegeschiedenis van hun munten te verdoezelen. Deze verdoezeling is nodig zodat ze hun bitcoins in ieder geval kunnen verkopen op exchanges. De meeste grote exchanges hebben strenge KYC/AML controles en deze moeten ze vermijden.

Vaak worden de coins die gestolen worden van goedgelovige beleggers verkocht via OTC-diensten, dit staat voor Over The Counter. Ofwel, ze verkopen de coins direct aan een geïnteresseerde, zonder tussenkomst van een exchange. Maar als je snel veel coins wil verkopen, dan is een exchange platform geschikter.

Ergo zegt dus dat sinds mei 2020 de bitcoins weer worden verkocht via de exchanges. Misschien waren de scammers aan het wachten tot de ethereum en bitcoin koersen weer hoog genoeg waren om hun coins te dumpen.

Wat voor invloed heeft Plustoken op de koers?

Analytici zijn het niet eens over wat impact is op de koersen van bitcoin en ethereum. Travis Kling, oprichter van Ikigai Asset Management, is in de veronderstelling dat Plustoken invloed heeft gehad op de crypto markten.

Ook bekritiseerde hij de Huobi en OKEx exchanges voor hun rol in het verkopen van deze scam bitcoins.

Leave a Reply