blog

What the fork? – Wat we weten over de Bitcoin Cash hard fork

By 16 november 2018No Comments

Al dagen gaat het over de hard fork van Bitcoin Cash. Twitter staat er bol van, en dat komt mede doordat twee beroemde cryptofanatan van het eerste uur zich ermee bemoeien. Roger Ver en Craig Wright. Wat weten we nu over deze hard fork? De ontwikkelingen zijn nog gaande, maar we zetten de belangrijkste feiten op een rij.

Splitsing vond plaats om 19:02

Eerder werd voorspeld dat de hard fork om 17:40 zou plaatsvinden. In werkelijkheid vond de hard fork bijna anderhalf uur later plaats. Om twee over zeven werd het eerste Bitcoin ABC block gemined. 27 minuten later (19:29) werd het eerste Bitcoin SV block pas gemined.

Blockchain van Bitcoin ABC loopt voor

Het transactienetwerk van Bitcoin ABC begon met een voorsprong. Deze voorsprong heeft Bitcoin ABC nog steeds. Op het moment van schrijven loopt de blockchain van Bitcoin ABC 47 blokken voor op Bitcoin SV.

Rekenkracht in het voordeel van Bitcoin ABC

De gezamenlijke rekenkracht van de miners is in het voordeel van Bitcoin ABC. Op dit moment beschikt Bitcoin ABC over 68% van de totale rekenkracht, een ruim verschil ten opzichte van Bitcoin SV.

Handel in bitcoin cash tijdelijk opgeschort

Bij verschillende cryptocurrency exchanges is het tijdelijk niet mogelijk om in bitcoin cash te storten of op te nemen. Dit komt omdat het nog onduidelijk is welke van de twee cryptomunten wordt ondersteund.

Wanneer kan je weer handelen in Bitcoin ABC of Bitcoin SV? Sommige exchanges bieden het allebei al aan, zoals Binance:

Andere exchanges wachten de situatie nog af. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Bitstamp:

Er is nog veel onduidelijk over de bitcoin cash hard fork. Zo is het nog niet duidelijk hoe je bij walletaanbieders en exchanges de nieuw gevormde munt kan claimen.

Wanneer er meer nieuws is houden we je natuurlijk op de hoogte!

Leave a Reply