blog

Whales halen bitcoins van crypto beurzen, startschot van bull run?

By 22 juni 2020No Comments

Steeds meer investeerders halen hun bitcoin van exchanges. Sterker nog, het aantal bitcoins wat op beurzen wordt gehouden is in twee jaar nog nooit zo laag geweest. Dat blijkt uit data van crypto-analysebureau Santiment.

Minder investeerders houden bitcoins op beurzen

Op de grafiek hieronder is de trend goed zichtbaar. Het groene vlak is de koers van bitcoin. Het blauwe vlak geeft aan hoeveel bitcoins er op beurzen worden vastgehouden.

Vergeleken met het hoogtepunt in februari is het aantal bitcoin op exchanges gedaald met 40 procent.

Wat zegt dit over de bitcoin prijs?

Wat dit voor impact heeft op de bitcoin koers is moeilijk te zeggen. Volgens sommige analisten is het een positief teken dat bitcoins van exchanges af worden gehaald. Dat zou betekenen dat investeerders zelf hun bitcoin willen beheren, en niet snel willen verhandelen.

Een van deze analisten is Ki Young Ju. Hij is analist bij on-chain analysebedrijf CryptoQuant, en onderzoekt onder andere het gedrag van bitcoin whales. Whales zijn de grote spelers op de markt die veel bitcoins bezitten.

Volgens hem begint de bull market ongeveer vier maanden nadat er een piek ontstaat in het aantal bitcoins dat whales van beurzen af halen. Dat gebeurde in 2017, maar ook in 2019.

De vorige piek werd op 18 maart behaald. Vier maanden na maart is in juli, dus dan kunnen we volgens Ki Young Ju de volgende bull markt van bitcoin verwachten.

Twitteraar Data Dater reageert op de analyse van Ki Young Ju: “Ik ben het ermee eens over midden juli. Als je kijkt naar het stock-to-flow model, dan is de ratio met de huidige prijs 0.8. Blijft de modelprijs stijgen, dan moet de bitcoin prijs wel meegroeien.”

Gaat de bull market in juli echt van start? Niets is zeker, maar op onze website volg je altijd en overal de bitcoin koers. Bekijk hier onze uitgebreide koerspagina, boordevol informatie en gave statistieken:

Volg live de koers

Leave a Reply