blog

Whales blijven krimpende voorraad bitcoin opkopen

By 2 januari 2021No Comments

Volgens gegevens van on-chain analisten hebben grootschalige Bitcoin investeerders sinds Kerstmis meer cryptocurrency gekocht. Deze zogenaamde whales, bestaande uit zowel institutionele beleggingsondernemingen als grote particuliere beleggers, blijven de beschikbare voorraad Bitcoin opkopen, wat de prijs en het sentiment rond de cryptocurrency heeft beïnvloed.

Whales kopen meer Bitcoin

Analisten van onderzoeksbureau Santiment laten zien dat voor bijna 650 miljoen dollar aan Bitcoin is overgeboekt van kleine adressen naar grootschalige beleggersadressen (de adressen van bitcoin whales). Zoals Santiment aantoonde, zijn er nu 0,13% meer whale adressen (investeerders met meer dan 1.000 Bitcoin) dan voor Kerstmis:

Minder stortingen op beurzen

Terwijl de koers van bitcoin stijgt, kopen whale investeerders zich in op clusterpunten. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door institutionele bedrijven die bitcoin kopen om toe te voegen aan hun activa onder beheer (AUM), maar ook door de grotere individuele handelaren. Terwijl meer whales hun vermogen in sats vergroten, lijkt het erop dat minder walvissen willen verkopen. Zoals CryptoQuant CEO Ki Young Ju opmerkte, zijn er minder walvissen die storten op cryptocurrency-uitwisselingen:

Welke richting gaan we op

Twee factoren die ertoe leiden dat walvissen Bitcoin kopen, kunnen zowel de prijsstijging als het positieve sentiment (met een gebrek aan specifieke kenmerken voor een verwachtte prijsdip) in de cryptocurrency markt zijn. Sommige cryptocurrency analisten voorzien dat de prijs van bitcoin de barrières van weerstand blijft doorbreken, terwijl anderen voorspellen dat bitcoin zijwaarts zal handelen voordat een richting wordt gekozen. Hoe dan ook, het algemene gevoel is dat Bitcoin niet snel op weg is naar een grote correctie.Leave a Reply