blog

De op een na rijkste man van Mexico noemt Bitcoin beste investering ooit

By 1 januari 2021No Comments

De Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas Pliego zei onlangs dat bitcoin zijn beste investering ooit is.

Ricardo Benjamín Salinas Pliego is de oprichter en voorzitter van het Mexicaanse conglomeraat Grupo Salinas. Op 7 april schreef Forbes dat Salinas, wiens nettowaarde geschat wordt op ongeveer  11,7 miljard dollar, de op een na rijkste man van Mexico was. Salinas ging nog een stap verder en zei dat hij de enige Mexicaanse miljardair was wiens fortuin het afgelopen jaar is gestegen.

Bitcoin Standaard

Op 17 november beval Salinas het boek “The Bitcoin Standard” van Saifedean Ammous aan aan zijn meer dan 800.000 volgers op Twitter. Hij zei dat dit het beste en belangrijkste boek was om Bitcoin te begrijpen. Mocht je de pas uitgbrachte Nederlandse editie willen lezen, De Bitcoin Standaard is hier te koop.

Interessanter is dat hij onthulde dat hij 10 procent van zijn liquide middelen in bitcoin heeft geïnvesteerd. Onlangs sprak hij tijdens een interview met Giovanni Pigni van CoinTelegraph over Bitcoin. Het interview begon met Salinas die het verhaal vertelde over hoe hij voor het eerst over Bitcoin hoorde:

Klein bedrag beginnen

‘Ik was uitgenodigd voor een conferentie in de stad New York. En er waren verschillende sessies, en bij een van de sessies kwam deze man van Grayscale opdagen. En hij gaf ons het hele gesprek over bitcoin en hoe het de wereld gaat overnemen . Het trok meteen mijn aandacht. Ik zei ‘nou, laten we het eens proberen en kijken wat er gebeurt’. Ik stopte er een klein bedrag in. Het handelde tegen 200 dollar per bitcoin. Het was toen 2013.’

‘Wat ik leuk vond aan Grayscale, was dat ze het vereenvoudigden, in feite stoppen ze je geld in een fonds, dan zou dit fonds de investering doen, zij zouden voor de hele zaak zorgen, zij zouden zorgen voor de bewaring, ze stuurden je een maandelijkse verklaring, en dat was een zeer goede regeling. Uiteindelijk, door dat vertrouwen veranderde dit in GBTC, dat nu een op de beurs verhandeld product is.’Van betaalmiddel naar oppotmiddel

Hoewel Bitcoin aanvankelijk de aandacht van Salinas trok als een betaalmiddel, realiseerde hij zich later dat het de store of value functie is die het echt waardevol maakt.

Later in het interview zei Salinas dat hij al zijn bitcoins in januari 2017 had verkocht, toen de bitcoin koers ongeveer 17.000 USD was:

‘Ik had een groot feest, was erg blij met mijn beste investering ooit, maar weet je, we keren altijd terug naar de plaats van de misdaad, toch? Dus toen bitcoin daalde tot 10.000 dollar, dacht ik ‘nou, nu is het redelijker’, en ik kocht er toen een paar. En toen ging het verder naar 6.000, kocht er nog wat meer, en dat is waar ik ben, waar ons gemiddelde op dit moment ongeveer 9.000 dollar is, en ik ben nog niet klaar. Ik verkoop het niet. Ik denk dat ik nog vijf of tien jaar blijf zitten.’

Leave a Reply