Bitcoinblog

Begin 2021 goed, met Bitcoin op zak! Hierbij de basics om aan de slag te gaan en een cadeautje bitcoins toe

By 1 januari 2021No Comments

Crypto Insiders wenst jou, onze lezer, de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar! Voor veel mensen is de aanvang van een nieuw jaar het moment om goede voornemens om te zetten in werkelijke daden. Hebben je goede voornemens ook maar iets te maken met het kennismaken met Bitcoin, dan willen wij je op weg helpen! Lees hieronder verder om meer te weten over wat Bitcoin is, hoe de bitcoin koers tot stand komt, waar op te letten als je bitcoin koopt, het belang van het vergelijken van bitcoin aanbieders en om een klein cadeautje aan bitcoin te ontvangen!

Wat is Bitcoin?

Ben je nog niet bekend met Bitcoin, dan is de hamvraag natuurlijk ‘Wat is Bitcoin?’. Je zal wellicht in de krant, op TV of van een vriend of familielid gehoord hebben dat de bitcoin koers hard gestegen is, maar tast nog in het duister als het gaat om wat Bitcoin nou werkelijk is! Om Bitcoin hier kort toe lichten is het waardevol om wat belangrijke eigenschappen aan te kaarten.

  • Bitcoin is een betalingsnetwerk dat decentraal is geregeld. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is, zoals een bank, die je hoeft te vertrouwen voor de werking van het netwerk en daarmee jouw geldzaken.
  • De voorraad bitcoin die ooit in omloop zal zijn is eindig, in tegenstelling tot fiatgeld zoals de dollar en de euro. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins in omloop zijn, waardoor er nooit sprake zal zijn van inflatie en de koopkracht ervan niet kan afnemen.
  • Omdat Bitcoin niet leunt op een centrale autoriteit beheer je met Bitcoin je eigen vermogen! De bitcoins die jij koopt en bewaart zijn daarmee daadwerkelijk van jou.
  • Bitcoin is grenzeloos. Waar een internationale betaling via een bank langer duurt en duurder is dan een binnenlandse betaling, maakt dat voor Bitcoin niet uit.

Wellicht schept het volgende duidelijkheid: Het betalingsnetwerk heet Bitcoin, maar de digitale valuta van het netwerk heet ook bitcoin! De oplettende lezer heeft gezien dat het netwerk vaak in het Nederlands wordt aangeduid met een hoofdletter en de valuta, omdat we alle valuta met een kleinletter schrijven, gewoon als ‘bitcoin’.

Naast de genoemde punten hierboven zijn er meer aspecten van Bitcoin die het een enorm waardevolle uitvinding maken. Lees hier meer over Bitcoin en over Wat is Bitcoin?.

De Bitcoin koers

Dat Bitcoin een waardevolle uitvinding is mag duidelijk zijn, maar hoe komt het digitale muntje dan aan z’n waarde? Onder aan de streep komt het neer op de verhouding tussen vraag en aanbod. Is er veel vraag naar iets, dan stijgt de waarde ervan over het algemeen. Het zijn onder meer de aspecten uit het vorige kopje die Bitcoin voor investeerders interessant maken.

Het is lastig voor te stellen, maar in het prille begin van Bitcoin – in 2008, had de munt geen enkele waarde. Het duurde tot oktober 2009 voordat een bitcoin koers in leven werd geroepen. Je kreeg toen, geloof het of niet, maar liefst 2.300 bitcoins voor $1!

Met groeiende interesse vanuit institutionele investeerders die zich tot bitcoin wendden om zich zo in te dekken tegen mogelijke inflatie (de Amerikaanse centrale bank drukte in juni 2020 meer geld dan in de afgelopen twee eeuwen!), steeg de koers fors en dat hebben we geweten ook! De koers van bitcoin wist record na record te breken.

Lees hier meer over de bitcoin koers en de geschiedenis ervan. 

Bitcoins kopen

Het kan bijna niet dat je na bovenstaand verhaal niet enthousiast bent geraakt en in de startblokken staat om bitcoins te kopen. 

Tegenwoordig zijn er genoeg aanbieders die het kopen van Bitcoin heel makkelijk hebben gemaakt. Weet wel waar je bij een eventuele aankoop op moet letten. Zo wil je kritisch zijn als het gaat om veiligheid, betaalmogelijkheden en wil je ook nadenken over waar je de aangekochte bitcoins gaat bewaren.

Uiteraard is het ook van belang om naar de prijzen te kijken die worden gehanteerd. Wees ervan bewust dat aanbieders altijd aangeven wat er wordt gerekend voor een hele bitcoin, maar dat je uiteraard niet een hele bitcoin hoeft te kopen!

Lees hier meer over waar je op moet letten bij het kopen van bitcoins

Bitcoin aanbieders vergelijken

Hierboven werd het al even aangestipt, er zijn meerdere aanbieders waarbij je bitcoins kan kopen en in het algemeen zal je bij een broker of een cryptocurrency exchange uitkomen. Deze partijen hanteren vaak verschillende bitcoin prijzen, maar meestal verschilt de geboden dienstverlening dan ook. Zo kan een aanbieder duurder zijn, maar wel meer support bieden of kan een aanbieder goedkoper zijn, maar ook een minder groot aanbod aan altcoins hebben (andere cryptocurrency dan bitcoin).

Lees hier meer over het vergelijken van bitcoin aanbieders. 

€10 gratis bitcoin van ons, voor jou

Nu je aardig geïnformeerd aan de slag kan gaan willen we je in samenwerking met BLOX graag een kickstart bieden en daarom hebben we €10 aan gratis bitcoin voor je gereserveerd die je in de BLOX app kan ophalen door tijdens je registratie vouchercode CRYPTOKADO te gebruiken. Meer daarover lezen doe je bij BLOX.

Leave a Reply