blogExchanges

Werken in crypto? Er staan bijna 400% meer vacatures open

By 18 januari 2022No Comments

Dat crypto steeds populairder wordt, merkt ook het platform LinkedIn na een recente analyse. Vacatures met de crypto gerelateerde zoektermen stegen afgelopen jaar met 395% in de Verenigde Staten.

Bitcoin prijs steeg minder dan werkvraag in sector

‘Vacatures met titels die termen bevatten als “bitcoin”, “ethereum”, “blockchain” en “cryptocurrency” groeiden in de VS van 2020 tot 2021 met 395%, waarmee ze de bredere techindustrie – die in dezelfde periode een toename van 98% in vacatures zag – overtreffen’, aldus het platform. Voor sommigen komt dit niet als een verrassing. Maar wat wel opmerkelijk is, is deze stijging ten opzichte van bitcoin.

Bitcoin steeg het afgelopen jaar 71%; veel minder dan het werkaanbod in deze sector. Dit is lijk zeer bullish nieuws, aangezien dit wijst op een professionalisering van de markt. Dat er zo veel vacatures worden geplaatst, geeft weer hoeveel mensen willen en gaan werken in de crypto biz.

Wat voor werk?

‘Hoewel de meeste vacatures betrekking hadden op software en financiën, zien ook andere sectoren de vraag naar cryptotalent toenemen. Deze omvatten professionele diensten zoals boekhouding en consulting, maar ook de sectoren personeel en computerhardware. Enkele van de meest voorkomende titels waren blockchain-ontwikkelaars en ingenieurs’, meldt LinkedIn.

Het is niet raar dat er zo veel mensen in deze industrie gaan of willen werken. Het aantal investeerders groeide ook gigantisch afgelopen jaar, en waar geld is, is werk. Wereldwijd stortten investeerders in 2021 voor 26,25 miljard euro in crypto- en blockchain-startups, volgens gegevens van PitchBook. Tegelijkertijd nam de publieke belangstelling voor crypto explosief toe.

Nederland

In Nederland is de crypto sector ook gigantisch aan het groeien. Dat merkt Judith Theunissen, HR manager van het Nijmeegse BTC Direct en BLOX. “Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we een enorme groei in personeel doorgemaakt bij deze bedrijven. De aandacht voor crypto zorgde voor een hoop nieuwe klanten en business kansen. We zijn als organisatie het afgelopen jaar zelfs verdubbeld in personeelsleden.”

“Op dit moment zijn we nog steeds op zoek naar een hoop nieuw talent”, vertelt de HR manager. “Er staan verschillende vacatures open op het gebied van development, finance, legal en marketing. We verwachten ook aankomend jaar als organisatie te blijven groeien, men kan immers niet meer om de crypto sector heen.”

Mocht je nu interesse hebben om in de crypto sector te werken dan kun je op steeds meer plekken terecht. De sector wordt steeds groter waardoor bedrijven rondom crypto en blockchain op zoek zijn naar personeel op allerlei verschillende vakgebieden. Door simpelweg te zoeken op LinkedIn of Indeed op ”crypto” of ”blockchain” zie je al een hoop vacatures voorbij komen. Ook zijn er verschillende websites te vinden met vacatures specifiek bij crypto of blockchain partijen.

Leave a Reply