blog

Meer landen en centrale banken kopen in 2022 bitcoin, aldus analyse Fidelity

By 17 januari 2022No Comments

El Salvador heeft bitcoin als betaalmiddel gelegaliseerd en er zijn geruchten dat andere landen willen volgen. Financiële dienstverlener Fidelity schrijft in een nieuwe analyse dat landen die bitcoin vroeg adopteren, beter af zullen zijn dan hun concurrenten.

Speltheorie tussen landen

In het onderzoek staat dat de analisten van Fidelity zien dat  er op internationaal niveau tussen landen een vorm van speltheorie aan het ontstaan ​​is, waarbij early adopters van bitcoin klaar staan ​​om er het meest van te profiteren. El Salvador is een early adopter, en er zijn geruchten dat Tonga ook mee wil doen. Daarnaast hebben grote steden zoals Miami, New York en Rio de Janeiro burgemeesters die maar al te graag bitcoin willen adopteren.

In het rapport valt te lezen: ‘Als de acceptatie van bitcoin toeneemt, zullen de landen die vandaag wat bitcoin veiligstellen, concurrerender zijn dan hun collega’s.’

Wat als bitcoin toch aanslaat?

Fidelity voerde aan dat landen gedwongen zullen zijn om bitcoin te verwerven als een vorm van verzekering in het geval dat wereldwijde adoptie doorgaat, ongeacht of ze geloven in crypto als een vorm van investering.  Dat is ook wat Satoshi Nakamoto schreef in een nieuwsbrief in 2009.

‘Het is misschien logisch om een paar bitcoin te hebben, voor het geval het aanslaat,’ aldus Satoshi Nakamoto.

Voorspelling: in 2022 kopen landen en centrale banken bitcoin

Terug naar Fidelity, in het onderzoek staat dat ‘vandaag een kleine prijs kan worden betaald’ in plaats van te wachten, en om in de toekomst veel meer te moeten betalen voor bitcoin. Fidelity voorspelde dat meer soevereine natiestaten bitcoin in 2022 zouden verwerven om te profiteren van deze vroege adoptie. Ze speculeerden ook dat het tijd wordt dat een grote centrale bank bitcoin koopt in 2022.  Ofwel, FOMO op hoog niveau.

Regulering is mijlpaal voor bitcoin

Fidelity wees op nieuwe regelgeving, waaronder de Amerikaanse infrastructuurwet die afgelopen november is aangenomen, die crypto helpt valideren als een legitieme activaklasse.

De financiële dienstverlener merkte op dat hoewel sommige wetgevers werken aan het wijzigen van het wetsvoorstel voordat het in 2024 van kracht wordt, de regulering van digitale activa uiteindelijk een nieuwe mijlpaal kan worden.

De conclusie kijkt terug op 2021, om een beeld van de toekomst te kunnen schetsen:

‘Bovendien hebben digitale activa officieel de wetgevende en politieke arena betreden en zullen ze waarschijnlijk meer aandacht krijgen bij de verkiezingen. Ten slotte verspreiden digitale activa zich naar de wereld van kunst, cultuur, muziek en gaming. Dit alles brengt ons tot de vraag: wat zou een scepticus nog meer moeten zien om te geloven dat digitale activa niet verdwijnen?’

Leave a Reply