blog

Weekendanalyse: koop vrijdag bitcoin, en verkoop op maandag

By 17 februari 2020No Comments

Buy low, sell high is de manier om winst te pakken op bitcoin. Maar wanneer is het juiste moment?  De vraag die door velen gesteld wordt, maar die niemand met zekerheid kan beantwoorden. Analysebureau LongHash probeert met hun meest recente onderzoek antwoord te geven.

De conclusie, kort door de bocht? Vrijdag kopen, maandag verkopen.

Data van de afgelopen twee jaar

LongHash onderzocht de gemiddelde bitcoin koers van 6 februari 2018 tot en met 6 februari 2020. Om de gemiddelde koers van een maandagmiddag 12:00 te meten, wordt dus het gemiddelde genomen van elke maandagmiddag in de afgelopen twee jaar.

Op die manier heeft elke combinatie van dag en uur 104 meetmomenten. Longhash kon ervoor kiezen om meer data te gebruiken, maar heeft dat expres niet gedaan. Longhash wil namelijk ‘een reflectie bieden van de moderne staat van bitcoin’.

Vrijdag kopen, maandag verkopen

Gemiddeld bereikt de bitcoin koers op vrijdagmiddag 17:00 (Nederlandse tijd) het laagste punt van de week. Dat zou dan een perfect moment kunnen zijn om bitcoin te kopen volgens de data uit dit onderzoek.

Waarom bereikt de koers juist op dit tijdstip een dieptepunt? Dat blijft gissen. Een mogelijke verklaring is het lage handelsvolume op dit tijdstip. Het kan zijn dat investeerders tegen het einde van de week niet veel meer handelen.

Rond maandagnacht wordt er juist veel gehandeld. Dan is het zondagavond 18:00 uur in New York en maandagmorgen 09:00 uur in Beijing. Waarschijnlijk zijn er dan veel Aziatische handelaren actief op de markt, die de bitcoin prijs opdrijven.

Grafiek afkomstig van LongHash

Er zijn altijd uitzonderingen

Dat je niet altijd blind moet uitgaan van dit soort onderzoeken blijkt wel uit afgelopen weekend. Stel dat je afgelopen vrijdagmiddag precies om 17:00 uur een hele bitcoin kocht, dan sta je nu ongeveer 400 euro in de min.

Doe daarom altijd je eigen onderzoek wanneer je bitcoin koopt. Onze koersanalyses kunnen je een handje helpen om het moment te vinden om in te stappen. Maar ook daarbij geldt, het kan altijd alle kanten op gaan. Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen.

Wil je het onderzoek van LongHash zelf teruglezen? Dat kan hier. 

Leave a Reply