blog

Max Keiser verhoogt koersdoelstelling naar 400.000 dollar per bitcoin

By 17 februari 2020No Comments

Crypto belegger Max Keiser was te gast bij de show van complotdenker Alex Jones, de perfecte plek om de meest wilde dingen te roepen. Dat Keiser optimistisch is over bitcoin is geen verrassing maar hij heeft zijn doelstelling nu naar boven bijgesteld: Bitcoin wordt in de volgende bull run 400.000 dollar waard.

Hierboven kan je zijn uitspraak en ‘onderbouwing’ bekijken. Keiser doet zijn koersvoorspelling op 17:43 en zegt dat hij voor het eerst in acht jaar zijn koersdoel verhoogt.

Eerst een gezonde correctie

Sinds begin januari is bitcoin bezig met een opwaartse trend. Je zou het bijna een bullmarkt kunnen noemen want de gehele cryptomarkt groeit. Altcoins en bitcoin stijgen ditmaal samen en dat is bijzonder, normaal gaat de groei van de één ten koste van de ander. Afgelopen weekend was de eerste echte correctie in anderhalve maand tijd.

De eerste keer dat Keiser van zich liet horen was toen bitcoin net geen 1 dollar waard was. Hij voorspelde toen al dat de munt in de toekomst uiteindelijk een koers van 100.000 dollar kon bereiken. Zo ver zijn we zelfs nu nog niet, en 100.000 dollar lijkt zelfs nu nog vooral op een meme. Aan de andere kant, in 2017 groeide bitcoin heel snel naar 20.000 dollar per munt, en dat kwam ook uit het niets.

Groei in 2020

Veel cryptobeleggers en analisten vinden het te laat om nog te investeren in bitcoin omdat de prijs gedurende het afgelopen decennium al flink is toegenomen. Velen zoeken hun heil dan ook in altcoins, op zoek naar the next big thing die nog keer tien kan gaan. Keiser is overduidelijk van een andere school, hij denkt dat ook bitcoin nog zulke rendementen mee kan maken.

De bitcoin koers groeide van iets onder de 7.000 dollar rond de jaarwisseling, naar meer dan 10.500 een paar dagen geleden. Hoewel de prijs gedaald is naar net iets onder de 10.000 dollar, betekent dit niet dat de bull run die in 2020 is gestart al voorbij is. Kijk maar eens naar onderstaande grafiek.

Hij is niet alleen

Ook komt de bitcoin block halving dichterbij, en de verwachting is dat dit veel effect gaat hebben op de koers, vooral dit jaar en komend jaar. Als dat gebeurt, is Keiser van mening dat bitcoin 40 keer zal groeien en een prijsniveau bereikt dat velen als onmogelijk beschouwen.

Wat dat betreft past hij wel in het illustere rijtje optimistische bitcoin schreeuwers waartoe Tim Draper, Tom Lee en John Mcafee ook behoren. Tja…

Leave a Reply