blog

Wat verwachten wij van bitcoin en altcoins in 2020? Over trends, halvings en 60.000 dollar

By 24 december 2019No Comments

Aan het eind van elk jaar kijken we maar al te graag terug op de high- en lowlights van de afgelopen twaalf maanden. Daar is vast en zeker een tijd en een plek voor maar nu nog niet! Het is veel leuker om ongefundeerd te speculeren over wat bitcoin en andere crypto’s in 2020 gaan doen. En ja, wij verwachten een all time high koers ?

Fijne feestdagen!

Er staat bitcoin heel wat te wachten in 2020. Denk bijvoorbeeld aan de langverwachte bitcoin block halving en de grootschalige adoptie van institutionele partijen. En dat heeft allemaal weer invloed op de waarde van bitcoin. Het is niet ondenkbaar dat 2020 het jaar wordt waarin alle records worden verbroken. Dat komt grotendeels door de volgende drie ontwikkelingen:

  1. Met stip op nummer 1 is de bitcoin block halving. Die vindt plaats in mei van het komende jaar. Hier is al veel over geschreven maar mocht je je nog iets verder willen verdiepen, dan raden wij de volgende artikelen aan:
  2. Daarnaast zal Libra nog steeds een grote rol spelen. En is het niet direct, dan indirect. De munt van Facebook heeft ervoor gezorgd dat menig overheid en bijbehorende centrale banken eigen cryptocurrency’s willen ontwikkelen.
  3. Maar bitcoin leeft niet op een eiland. net zo belangrijk is de algehele staat van de economie. Krijgen we een recessie? Hoe gaat de goudmarkt het doen? En de aandelen- en huizenmarkt? En is het mogelijk om weer een goed rendement op obligaties te krijgen?

Disclaimer: de meningen in deze video zijn op persoonlijke titel. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Leave a Reply