blog

Wat je kunt verwachten van prijs bitcoin rond block halving 2020

By 3 april 2020No Comments

Veel investeerders en bitcoin maximalisten blijven optimistisch, zelfs na het desastreus verlopen maart. Dat komt door de bitcoin halving, die in mei plaats zal vinden. Maar niet iedereen denkt dat de koers tot de hemel zal rijken in aanloop naar de halving.

Eerst zakken, dan stijgen

Jason Williams van Morgan Creek Digital, is van mening dat de bitcoin koers verder zakt naarmate we dichter bij de halving komen. Na de halving kan de koers rustig stijgen zodat bitcoin in september meer waard wordt dan 20.000 dollar. Ofwel, in september verwacht hij een nieuwe all time high.

Het concept van vraag en aanbod schrijft voor dat, als alle andere dingen gelijk blijven, een verandering in het aanbod de prijs zal beïnvloeden. Is er een teveel van een product, dan daalt de prijs terwijl schaarste juist weer hogere prijzen veroorzaakt.

Wat is de halving?

Elke 210.000 blokken, ongeveer vier jaar, worden er minder nieuwe bitcoins bijgemaakt. Dit wordt de block halving genoemd, omdat het aantal nieuwe bitcoins per gevonden blok halveert. Op dit moment worden er 12,5 bitcoins per blok vrijgegeven, dat worden er in mei 6,25. Dit klinkt misschien vaag, daarom hebben we onderstaande animatie gemaakt om het uit te leggen.

Dit wordt de derde keer dat het aanbod gehalveerd wordt. De vorige twee keren gingen gepaard met enorme koersstijgingen. Dat is ook de reden waarom een groot deel van de markt positief is over de halving, ook al is de koers vorige maand gedaald.

Recessie aanstaande

Traditionele marktanalisten voorspellen een nieuwe recessie voordat er sprake kan zijn van herstel van de impact van het coronavirus op de wereldmarkten. Hierdoor lijkt de vraag naar bepaalde (financiële) producten en grondstoffen niet in steen gebeiteld. Dat bevestigt de ING ook in onderstaande video. Ze zien een daling van het Europese marktsentiment omdat mensen bezig zijn met baanbehoud en nu liever geen grote aankopen doen.

Dankzij het coronavirus zijn veel bedrijven over de hele wereld gesloten en neemt een groot percentage van de wereldbevolking maatregelen om binnen te blijven. Wereldwijd zijn er al miljoenen ontslagen en er zullen er nog miljoenen bijkomen. Onder deze omstandigheden is het moeilijk voor te stellen dat grote delen van het kapitaal op korte termijn naar bitcoin vloeit.

Die mening deelt Jason Williams van Morgan Creek.

In september is het feest

De geldpersen van onze centrale banken die op standje oneindig staan worden gekscherend ook wel de beste reclame voor bitcoin genoemd. En ook deze crisis zal een einde kennen. Daar is de ING van overtuigd, en Jason Williams denkt daar niet anders over. Daarom kan hij het ook niet laten om een nieuw hoogtepunt in september 2020 te voorspellen.

Een goede testcase is om te kijken naar andere halvings. Niet alleen naar die van bitcoin. Deze maand zijn namelijk eerst bitcoin cash en bitcoin SV aan de beurt.

Leave a Reply