blog

Als bitcoin dit jaar geen 20.000 dollar wordt, dan kap ik ermee

By 3 april 2020No Comments

Mike Novogratz, de CEO van crypto-zakenbank Galaxy Digital, zegt dat hij de handdoek in de ring gooit, als bitcoin voor het einde van het jaar geen nieuw hoogtepunt bereikt.

Dit zei hij tijdens een interview met CNBC. Zijn uitspraak dat bitcoin in 2020 minimaal 20.000 dollar moet worden, lijkt echter niet uit wanhoop te komen, maar juist uit geloof in de coin. Dit moet het jaar van bitcoin worden.

Wordt het een goed jaar voor bitcoin?

Dit is uiteraard niet de eerste keer dit jaar dat Novogratz iets te zeggen heeft over de bitcoin koers. Toen de prijs halverwege maart inzakte, zei hij nog dat al het vertrouwen in de munt weg is. En nu beweert hij dat 2020 een groots jaar voor bitcoin kan worden.

Misschien heeft Novogratz wel een punt, dat dit een goed jaar voor bitcoin kan worden. Nu centrale banken oneindig veel geld in de markten pompen, zou het gek zijn als bitcoin hier ook niet van profiteert. Zeker nu een recessie niet meer af te wenden lijkt en de halvering van bitcoin er aan komt.

Betekenisvolle opgave

Novogratz staat bekend als een van de meest vocale voorstanders van bitcoin, en het zegt wel wat, als hij opgeeft als er dit jaar geen bullrun aankomt.

Als het bitcoin nu tot aan het einde van het jaar niet stijgt, dan stop ik er misschien mee

Toen Wilfred Frost van CNBC vroeg naar zijn doel voor 2020, antwoordde Novogratz dat hij verwacht dat bitcoin zijn oude hoogtepunten van ongeveer 20.000 dollar opnieuw test.

Zit er vaker naast

Die waarde behaalde bitcoin voor het laatst in december van 2017. Ruim 2,5 jaar geleden dus. Sindsdien is de koers niet meer in de buurt van die waarde gekomen. Vorig jaar was bitcoin nog wel even 13.000 dollar waard.

Dat komt niet eens in de buurt van de voorspelling die Novogratz in 2019 deed. Hij was in de veronderstelling dat bitcoin tegen het einde van 2019 zou kunnen stijgen naar 40.000 dollar.

Leave a Reply