Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Rise and shine

By 3 april 2020No Comments

Dat de hele situatie in Nederland op zijn kop staat is overal goed te merken na de ongeplande, vroegtijdige terugkeer van onze wereldreis. Mensen komen ineens met een laptop thuis te werken, omgeven door rondvliegende kinderen en dat 24/7 samen met de partner. Dit vergt enig aanpassingsvermogen.

Dat ook de hele economische situatie aan het veranderen is moge duidelijk zijn. Twijfel wint het ineens van de overmoedige investeerder. Dat ook het consumentenvertrouwen afneemt zal de economie geen goed doen na het overwinnen van het coronavirus.

Dit alles gaat, mijns inziens, leiden tot een flinke economische crash. Zelfs het woord depressie durf ik voorzichtig uit te spreken. Dat alle wereldleiders op dit moment met man en macht proberen alles draaiende te houden is bewonderenswaardig. Echter denk ik dat het uitstel van executie is.

Wat gaat dit dan voor bitcoin betekenen?

Advertentie

Bitcoin (BTC) kent natuurlijk zijn oorsprong uit de financiële crisis van 2008-2009. Met het ongelimiteerd drukken van bankbiljetten dat we op dit moment zien, komen we uit bij een van de belangrijkste kenmerken van Bitcoin; de welbekende cap van 21 miljoen. Nooit zullen er meer dan 21 miljoen BTC in omloop zijn.

Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten en uitbloeien tot waarvoor het door Satoshi is bedacht?

Bitcoin koers

Zoals ik in onze omgeving voor members ook al aangaf is het volume op de weg omhoog tot op heden niet echt overweldigend. De 200 dagen moving average (MA) van de 4-uurs grafiek was een weerstand die ik graag gebroken zou zien. As we speak zijn de bulls deze aan het vernietigen.

bitcoin_BTC_koers_analyse_michiel_ipenburg_rise_and_shine_afbeelding1

Afbeelding 1: Bitcoin op de dagelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Mochten we over het weekend en de komende week door blijven stijgen, dan is de 50 dagen MA van de dagelijkse grafiek niet een ondenkbaar target. Deze ligt zo rond de $7.720 op dit moment.

De bovenste rode lijn is denk ik de max van waar we kunnen komen op deze run. Deze lijn ligt zo rond de $8.300 en zou normaal gezien de prijs zeker doen reversen. Mochten we die breken dan zouden we er wel heel anders voorstaan en kan de koers wel een onverwachte move maken.

Aan de onderzijde ligt voor de korte termijn support rond de $6.400. Deze bodem dient absoluut te houden om niet weg te glijden richting de lows die we medio maart gezien hebben.

Op dit moment is het vooral zaak om risico’s te beperken en conservatief erin te vliegen. Mocht de koers namelijk keren als je all-in zit, dan word je ongewild vakkundig omgetoverd tot een HODLer. Meekletsen? Join ons gratis discussiekanaal op Telegram!

Advertentie

Leave a Reply