blog

Bitcoin naar 9.600 dollar in de komende dagen? Dit is waarom dat realistisch is

By 3 april 2020No Comments

Bitcoin heeft de stijgende lijn weer te pakken! Gisterenavond werd kort een waarde van 7.240 dollar (6.705 euro) bereikt. Vervolgens daalde de koers weer met zeven procent. Het moge duidelijk zijn, je moet snel zijn in deze markt! Wat kunnen we de komende dagen van de koers verwachten?

Koers nog steeds in dezelfde formatie als woensdag

Afgelopen woensdag schreven we dat de koers beweegt in een oplopende driehoek, en dat doet de koers eigenlijk nog steeds.

Gisteren deed de koers een poging om uit de driehoek te breken, maar zonder succes. Nu maakt de koers een nieuwe poging om uit de formatie te breken. Zal het deze keer wel lukken? Dan is het koersdoel is even groot als de opening van de driehoek.

In dat geval kan de koers stijgen naar 9.600 dollar (8.775 euro). Dat klinkt misschien vergezocht, maar sinds de bodem van 13 maart is de bitcoin prijs ook al met meer dan drieduizend dollar toegenomen.

Zone tussen 6.800 dollar en 7.000 dollar is weerstand

Maar voor het zover is moet bitcoin nog wel een belangrijke zone zien te overwinnen. Die zone is de rode balk op de grafiek, tussen 6.800 dollar (6.300 euro) en 7.000 dollar (6.482 euro).

De koers is er wel een paar keer boven geweest in de afgelopen maand, maar nooit voor langer dan een paar uur. Dit is dus een stevige weerstand voor bitcoin. 

En wat als de koers zakt?

We moeten oppassen, want deze beweging kan ook hetzelfde uitpakken als gisteren. Dat noem je ook wel een fake-out. Het lijkt dan eerst alsof de koers uitbreekt, maar daarna beweegt de prijs weer terug naar de oude formatie.

Als bitcoin terugzakt naar de driehoek en aan de onderkant uitbreekt geldt hetzelfde koersdoel, maar dan naar beneden. In dat geval kan bitcoin zich opmaken voor een daling naar 3.970 dollar (3.680 euro). Dat is iets hoger dan het dieptepunt van dit jaar.

Wat zal het worden? We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten! Ondertussen volg je altijd en overal de live bitcoin koers op deze pagina:

Volg de actuele koers van Bitcoin

Leave a Reply