blogExchanges

Waarom je op de Australische Binance alleen bloemen kan kopen

By 24 juni 2020No Comments

Oi mate! Cryptocurrency broker Binance heeft een geschil verloren over de domeinnaam ‘binance.com.au’. En daarom kan je op die website vooralsnog alleen maar bloemen kopen in plaats van crypto’s. De Australische bloemist heet Binancé, een soort mengeling tussen Binance en Beyoncé.

Geschil verloren met bloemist

Het gaat al jarenlang goed met Binance, maar niet alles is rozengeur en manenschijn. Op 17 juni keurde de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO) een aanklacht van Binance af, omdat Binance “haar plicht om aan te tonen dat de verdachte geen rechten of een legitiem belang heeft bij de betwiste domeinnaam niet had vervuld.”

Een lastige kwestie

De bloemist is voor Binance een doorn in het oog, want het was wel degelijk de cryptobeurs Binance die op 21 november 2018 de merknaam heeft geregistreerd. Pas een jaar later, op 27 oktober 2019, registreerde de bloemist Binancé de domeinnaam voor zijn website.

De heer Nawodycz, eigenaar van Binancé, schijnt daarnaast een “blockchain exchange researcher” te zijn voor het bedrijf “World Bookings”. Volgens Binance een aanwijzing dat de bloemist het domeinnaam heeft geregistreerd om er geld mee te verdienen.

Vertaling van merknaam klopt niet

Maar Binancé hoeft nog niet meteen de bloemetjes buiten te zetten, want iets klopt er nog niet. De WIPO merkte op dat ‘binancé flowers’ niet vanuit het Frans vertaald kan worden naar ‘bloemstukken’, zoals Nawodycz wel claimt. Dit blijkt echter wel te werken als je van het Frans naar het Engels vertaalt in Google Translate, maar of dat genoeg is valt te bezien.

Verder melt Binance dat het bedrijfsplan van Nawodycz niet voorzien is van een datum. Het plan kan op elk moment gecreëerd zijn. Wil Nawodycz hier soms iets mee verbloemen?

De WIPO meldt verder dat verschillende foto’s van bloemen exact hetzelfde zijn als op verschillende advertenties op eBay en Etsy. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld een staartje!

Leave a Reply