Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

By 24 juni 2020No Comments

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14 miljard en in de week van $10.400 hadden we $12 miljard in de weekly candle zitten. We hebben dus op het hoogste punt enorm weinig volume gezien ten opzichte van de weken daarvoor. Als we nu naar de afgelopen week kijken zat er minder dan $9 miljard in. We zien dus dat het volume van nieuw geld dus sterk afneemt. En dat is dus wat je juist niet wil zien als je niet short zit.

Bitcoin heeft nu eigenlijk één belangrijk level te houden, en dat is die van $9.100. Als dat level niet gaat houden, kunnen we ons wellicht opmaken voor een sterke daling met wellicht een supportgebied rond de $7.800. Dat zou een daling betekenen van maar liefst $2.000 sinds begin deze week.

– Advertentie –

bitcoin_BTC_koers_volgens_stef_de_9100_dollar_moet_houden_grafiek

Als bitcoin nu bullish zou zijn, moet er dus nieuw geld in en dit nieuwe geld moet dus komen van marktorders. Dit zijn de orders die de prijs opdrijven of juist laten zaken. Dit omdat een marktorder altijd gevuld wordt door een limit order en vise versa. Wat we momenteel zien is dat het totaal aantal marktorder-contracten afneemt en het positieve volume daarvan ook; sterker nog dit is nu negatief volume. Al met al zijn dit dus vrij negatieve signalen voor bitcoin. Mijn kooporder staat rond de $7.800. Waarom? We hebben daar de 38,2% lijn van de Fibonacci tool (en als deze houdt wil dit zeggen dat bitcoin in een vrij sterkte uptrend zit) daarnaast ligt er ook een order block en een weekly en monthly level, die doorgaans vrij sterk zijn.

Echter hangt alles af van het volume, en hoe we bij die levels aankomen. Zijn er daar veel marktshorts en er liggen daar limit long orders, dan gaat de prijs omhoog en zitten deze marktshort “gevangen” en staan ze onder water. Liquidatie van deze orders is dan brandstof voor longs en zal de prijs in dat geval dus verder opdrijven.

Je vraagt je uiteraard af hoe ik aan die volumedata kom? Hoe weet ik waar er veel orders liggen? Hoe weet ik welk order block wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan? Hoe kan ik zien dat we in een range zitten waar we volume-technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien? En nee, dat kan je niet zien aan wat candles op TradingView. Waar dan wel?  Dat leg ik allemaal uit in mijn leerprogramma. Het meest uitgebreide programma om van beginner naar een professionele trader te gaan die consistent winst maakt! Je kan mij daarover een persoonlijk bericht sturen in telegram. Stuur het naar: @cryptodinero01

– Advertentie –

Leave a Reply