blog

Waarom is bitcoin nu geen 50.000 dollar waard?

By 16 april 2020No Comments

Als bitcoin nu niet stijgt, dan zal dat nooit meer gebeuren.

Dat is de boodschap die Peter Schiff probeert over te brengen aan de cryptocurrency-gemeenschap. Schiff staat bekend als tegenstander van bitcoin, maar vooral voorstander van goud. De goudliefhebber zegt dat bitcoin al lang verhandeld zou moeten worden voor 50.000 dollar als gevolg van negatieve rentetarieven, enorme stimuleringsinspanningen en de wereldwijde pandemie.

Schiff gelooft in fundamentals bitcoin

De goudprijs bereikte onlangs 1.750 dollar per troy ounce, de hoogste koers in meer dan zeven jaar. Het feit dat het gele metaal als veilige haven beschouwd wordt, dat zou bitcoin ook moeten kunnen zijn, aldus Schiff. Maar bijna niemand beschouwt bitcoin, ofwel het digitale goud als veilige haven. Die status moet bitcoin zelf nog waarmaken.

Vanuit het perspectief van een buitenstaander lijkt dit een legitieme vraag: Bitcoin zou gemaakt zijn voor dit soort situaties, maar waarom kun je er niet van op aan dat bitcoin blijft stijgen tijdens deze crisis?

Perfecte storm waarmaken

Die mening heeft de ervaren trader Peter Brandt ook. Hij noemt dit de perfecte storm voor bitcoin. Maar als bitcoin het niet waarmaakt, dan volgen grote problemen voor de crypto.

Dit zijn sentimenten van mensen die negatief en neutraal zijn over bitcoin. Maar ook de altijd positieve Mike Novogratz vindt dat het tijd is voor bitcoin om zijn reputatie waar te maken. Als bitcoin dit jaar zijn eigen all time high van 20.000 dollar niet passeert, dan is Novogratz bereid om de handdoek in de ring te gooien.

Nieuwe top

Op dit moment is bitcoin net bezig met een mooie ochtendrun. De koers is 6.900 dollar en bitcoin lijkt klaar om het weerstandsniveau van rond de 7.300 dollar te testen.

En dat is het mooie aan crypto, je kunt van alles roepen en je gaat een keer gelijk krijgen. Dat is overigens niet het geval bij Peter Schiff. Hij dacht juist dat 6.600 dollar de top zou zijn, en niet de bodem.

Leave a Reply