blog

Miljardair Cuban zegt dat bitcoin simpeler moet worden

By 16 april 2020No Comments

Een van de weinige voordelen aan social distancing is dat je nu alle tijd hebt om podcasts te luisteren. Anthony Pompliano maakt nu bijna elke dag een podcast, op afstand. Gisteren was miljardair Mark Cuban te gast om te praten over de economie en bitcoin.

Cuban is de eigenaar van het professionele basketbalteam Dallas Mavericks. Hij is ook een van de haaien van  de populaire realityshow Shark Tank.

Over aandelen

“Over drie jaar, over vijf jaar, zal de markt stijgen vanaf waar we nu zijn. Het zal beter zijn. Maar ik denk nog steeds dat we de bodem niet hebben gezien. Dus ik ben overgestapt op cash. Zelfs als ik het mis heb op de openbare markten, denk ik dat er bedrijven zullen zijn die kapitaal nodig hebben in America 2.0. Er worden fantastische bedrijven opgericht.

En toegang hebben tot contant geld zal me de kans geven om hierin te investeren”

Over grondstoffen

“Ik denk dat de prijzen van grondstoffen zullen stijgen, omdat we op zijn minst een beetje inflatie zullen krijgen. Terwijl bedrijven proberen hun eigen productie te beschermen en proberen in het binnenland te voorzien, denk ik dat dit de waarde van grondstoffen kan opdrijven.”

Over bitcoin

“Bitcoin is nog geen alternatief voor goud als opslag van je waarde. Het is wel een goed idee, maar het moet makkelijker zijn om te gebruiken. Er moet geen wrijving zijn in het gebruik van bitcoin en daarna moet bitcoin voor iedereen begrijpelijk worden.

Daarnaast moet je bitcoins ook kunnen uitgeven, als het nou om geldoverdracht gaat of om wat dan ook, je moet het kunnen uitgeven. Je bent op dit moment nog te afhankelijk van fiat. En zolang je bitcoin moet converteren naar fiat, dan zijn we er nog niet. Maar er zijn genoeg mooie dingen aan bitcoin, zoals de halving en het minen.

Blockchain biedt geweldige kansen, maar in werkelijkheid hebben we blockchain-applicaties niet mainstream zien worden. Ook is er onzekerheid over alle verschillende soorten crypto’s en de argumenten met alle verschillende soorten crypto’s. Dit zijn zaken die steeds meer verwarring scheppen en het vertrouwen verminderen.

Ik begrijp alle argumenten, ik heb alle grafieken gezien. Ik begrijp de mogelijke problemen met fiat. Als het hele systeem kapot gaat en we zoveel geld printen dat de hele wereld er last van krijgt, dan moet bitcoin opstaan. Bitcoin moet zich bewijzen en als dat niet gebeurt, dan is het misschien wel klaar met bitcoin.”

Leave a Reply