blog

Waarom halen investeerders hun bitcoins van de beurs?

By 16 april 2020No Comments

Glassnode heeft een trend ontdekt. Veel investeerders en traders halen de afgelopen drie maanden hun bitcoins van exchanges af. Deze worden verplaatst naar hun eigen wallets.

Klaar met handelen

Dat steeds meer bitcoins in eigen beheer zijn, kan twee dingen betekenen. De eerste is dat investeerders hun bitcoins gaan uitgeven aan goederen, de tweede, en tevens de meest logische verklaring, is dat investeerders niet van plan zijn om hun bitcoins op korte termijn te traden. Een ander woord voor de tweede verklaring is hodl.

Maar waarom gebeurt dit juist nu? Kan dit te maken hebben met de block halving?

Afgelopen drie maanden daling

Glassnode heeft de data van verschillende exchanges en de blockchain geanalyseerd. De conclusie is dat het aantal bitcoins op exchanges de afgelopen drie maanden gedaald is. Crypto’s worden naar de beurs gestuurd om mee te handelen. Dat hoeft niet meteen te gebeuren, maar je kunt wel alvast een koop- of verkooporder instellen voor als je favoriete munt een bepaalde prijs behaalt.

De coins worden vervolgens weer van de beurs gehaald om ze in wallets te bewaren. De laatste maanden lijkt het er op of men steeds meer hodl’t.

Halving nog maar een maand

Dit kan ook te maken hebben met de halving. Deze vindt binnen een maand plaats. Veel investeerders verwachten dat de halving een positief effect zal hebben op de koers van bitcoin. Niet voor niets dat de theorieën van PlanB over stock to flow zo populair zijn.

Vorige week waren de halveringen van bitcoin cash en bitcoin SV. Dit kan nog gevolgen hebben voor de markt, zeker als miners van de ene munt naar de andere munt wisselen. Daarnaast is de hele economie in een neerwaartse spiraal terecht gekomen, groeit de werkloosheid en is er nog geen oplossing voor het coronavirus.

Onder deze omstandigheden lijkt hodl’en en vanaf de zijlijn meekijken een veiligere optie.

Niet iedereen is ervan overtuigd dat de halvering goed zal zijn voor de prijs van bitcoin. Analisten van Strix Leviathan keken vorig jaar naar eerdere halvings van verschillende cryptocurrency’s. Zij kwamen tot de conclusie dat crypto’s waarvan de beloning halveren, niet beter presteren dan de rest van de markt. Dit geldt voor de aanloop naar de halveringen toe, als de periode na de halving.

Not your keys, not your coins

Er kan nog een andere verklaring zijn waarom investeerders hun coins van de beurzen halen. In het verleden waren veel exchanges kwetsbaar voor hacks. Maar er is al een tijd niet bericht over hacks op beurzen dus die eventuele angst lijkt niet ingegeven te zijn door recente gebeurtenissen.

Het is interessant om deze trend in de gaten te houden, ook na de halving.

Leave a Reply