blog

Waarom Ethereum ondanks de prijs veel verder is dan in 2017

By 17 december 2020No Comments

Net zoals in 2017 is de prijs van Ethereum onlangs door de grens van 500 dollar geschoten, en sinds gisteren ook door 500 euro. Ethereum is nog steeds ver verwijderd van de allerhoogste waarde ooit, maar op andere vlakken is de cryptocurrency weer stukken verder. Dat viel Anthony Sassano op, oprichter van The Daily Gwei. Hij zet een paar bijzondere statistieken op een rijtje.Ethereum in 2017 en in 2020

Zo bestonden er in november 2017 nog slechts 12,5 miljoen unieke ethereum adressen. Vandaag de dag zijn dat er 128 miljoen. Ook een opvallende statistiek: in 2017 werkten er nog maar 230 ontwikkelaars aan ethereum, nu zijn dat er 2.300. Daarmee is ethereum het populairste platform voor developers.

Decentralized Finance (DeFi) zorgde ervoor dat het netwerk in 2020 aanzienlijk groeide. In 2017 bestond DeFi ook, maar toen werd er voor 10 miljoen dollar aan ethereum opgeslagen in DeFi-contracten. Vandaag de dag staat de teller op 15 miljard, een stijging van maar liefst 150.000 procent.

Wat verwachten we van ethereum?

Hieronder zie je de daggrafiek van ethereum, van eind 2017 tot en met nu. Je ziet dat sommige belangrijke zones van toen nu opnieuw relevant worden. Op de grafiek geven we deze zones aan met de groene, oranje en rode lijn.

Op de grafiek hieronder zie je dezelfde lijnen, maar nu zoomen we in op de afgelopen maanden. De rode lijn was eerst een weerstand, maar is nu succesvol getest als ondersteuning. Kunnen we dat straks ook zeggen van de oranje lijn? Om je op beide scenario’s voor te bereiden beschrijven we een bullish (positieve) en een bearish (negatieve) verwachting.

Bullish
Lukt het ethereum om door te stoten? Dan vinden we de eerstvolgende sterke weerstand op 826 dollar (674 euro). Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven.

Bearish
In het meest gunstige geval vindt de ethereum koers ondersteuning op 620 dollar (506 euro). Dat is de oranje lijn op de grafiek. Het is altijd positief wanneer een eerdere weerstand kan worden omgedraaid in een steunpunt.

Maar als ethereum zakt, dan wordt 490 dollar (400 euro) opnieuw een belangrijk steunpunt. Dat is de rode lijn op de grafiek hierboven.

Leave a Reply