blog

CIO van Guggenheim: ‘Bitcoin zou eigenlijk 400.000 dollar waard moeten zijn”

By 17 december 2020No Comments

Eind november werd bekend dat het Guggenheim fonds 10 procent wil investeren in bitcoin via Grayscale. Analisten van Guggenheim hebben het volste vertrouwen dat de waarde van bitcoin blijft stijgen. Sterker nog, 400.000 dollar zou zelfs mogelijk moeten zijn. Dat vertelde CIO Scott Minerd in een interview met Bloomberg.

Bitcoin is net zoals goud

Op de vraag waarom het Guggenheim-fonds investeert in bitcoin, was Minerd duidelijk: “Onze interesse in bitcoin vloeit voort uit het eindeloos bijprinten van dollars door de Federal Reserve.” Minderd maakt vervolgens duidelijk dat Guggenheim nog geen bitcoin heeft kunnen kopen, omdat het bedrijf op goedkeuring wacht van de Securities and Exchange Commission.

Verderop in het interview noemt Scott Minerd verschillende factoren waarom hij denkt dat bitcoin nog zoveel groeipotentieel heeft: “Onze fundamentele analyses wijzen uit dat bitcoin 400.000 dollar waard zou moeten zijn. Wij baseren dit op de schaarste van bitcoin en de relatieve waardering van goud als percentage van het bruto binnenland product.”

Volgens Minerd is bitcoin zoals goud, maar dan met meer functies: “Bitcoin heeft veel van de eigenschappen van goud, en heeft tegelijkertijd een bijzondere waarde in de vorm van transacties.”Steeds meer grote investeerders in bitcoin

Minerd is zeker niet de enige die zo over bitcoin denkt. Steeds meer institutionele partijen geven openlijk toe dat zij in bitcoin investeren. Eigenlijk begon het balletje echt te rollen toen CEO Michael Saylor van MicroStrategy aankondigde 425 miljoen dollar te investeren in bitcoin. Sindsdien lees je vrijwel elke week over een andere vermogende partij die miljoenen dollars investeert in de cryptocurrency.

De meest recente partij uit dit lijstje is One River Digital Asset Management. Dit nieuwe fonds is bereid om 1 miljard dollar te investeren in bitcoin en ethereum in 2021. Gisteren werd ook bekend dat fondsenbeheerder Ruffer voor bijna 750 miljoen dollar aan bitcoin heeft gekocht. Dat nieuws gaf bitcoin misschien wel dat laatste zetje richting 20.000 dollar.

Leave a Reply