blogExchanges

In aanloop naar beursgang Coinbase, waardering van bitcoin exchange 28 miljard dollar

By 18 december 2020No Comments

De  Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om publiek te gaan. Het bedrijf heeft een zogenaamd formulier S-1 ingevuld dat moet worden beoordeeld door de SEC. Dit zou een enorme kans kunnen zijn, niet alleen voor Coinbase, maar ook voor de hele cryptomarkt.

Coinbase aandelen

De Amerikaanse beurs heeft onlangs de nodige papieren ingediend om met een beursgang openbaar te gaan. Sommige analisten zijn van mening dat de offering maar liefst  28 miljard dollar waard zou kunnen zijn.

Coinbase schreef in de officiële aankondiging:

‘Coinbase Global, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het vertrouwelijk een conceptregistratieverklaring op formulier S-1 heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission (de“ SEC ”). Het formulier S-1 zal naar verwachting van kracht worden nadat de SEC het beoordelingsproces heeft voltooid, afhankelijk van markt- en andere voorwaarden.’

Waardering 28 miljard dollar

Volgens Messari zou Coinbase IPO het bedrijf kunnen waarderen op 28 miljard dollar. Het crypto-onderzoeksbedrijf legde uit dat de beurs de durfkapitalist Marc Andreessen en Gokul Rajaram betrokken heeft. Bovendien maakt voormalige Cisco CFO Kelly Kramer nu ook deel uit van het bestuur van Coinbase.

Dit zou een van de grootste IPO’s op de markt kunnen zijn. Als deze waardering wordt bereikt, ziet de waardering van Facebook van 16 miljard USD er klein uit in vergelijking met Coinbase. Andere IPO-waarderingen waren onder meer Visa voor 18 miljard USD, Alibaba voor 25 miljard dollar of ICBC voor 14 miljard USD.

Messari keek naar verschillende factoren om tot deze waardering te komen. Denk aan transactiekosten, bewaarkosten, debetkaarten en meer. Bovendien moeten we er rekening mee houden dat het grootste deel van het handelsvolume van het platform afkomstig is van institutionele klanten. Het gemiddelde handelsbedrag per klant op het platform is 703 dollar.Over Coinbase

Coinbase werd een van de grootste beurzen ter wereld na de lancering in 2012. Ze bieden naast bitcoin, ook handel in altcoins. Bovendien biedt de beurs ook diensten aan aan grote beleggers die toegang willen hebben tot de cryptomarkt. Desondanks geven veel consumenten de voorkeur aan andere platformen. Coinbase heeft de neiging om bij grote koersschommelingen storing te hebben. Ook zijn ze qua regelgeving het braafste jongetje van de klas en mengen ze zich niet in publieke discussies. Medewerkers worden aangemoedigd om hun eigen voorkeuren niet te delen en te bespreken met collega’s.

Leave a Reply