Bitcoinblog

Bitcoin koers ging los; nieuwe records in aantocht?

By 18 december 2020No Comments

Het is gelukt! Zoals ik al vaker aangaf werd deze move al weken verwacht en nu is het dan eindelijk zover. Met het doorbreken van de afgelopen besproken weerstand van $19.500 ging het los. De magische $20.000 wist geen vuist meer te maken en gisteren noteerde de bitcoin koers een top van $23.750. Hoe nu verder?

We zien op dit moment veel berichten naar buiten komen over de interesse van institutionele beleggers. Deze zijn veelal al ingestapt en zullen op hele korte termijn dus geen invloed hebben op de prijs. Zij zullen op lagere prijzen wellicht wel weer gaan toevoegen aan hun initiƫle investering. Kortom, goed nieuws, maar in de nabije toekomst denk ik vooral dat dit nieuws wordt gebruikt om (nieuwe) normale beleggers te laten FOMO-en (Fear Of Missing Out).

Het valt mij op dat op de 4-uurs candle, waar we de top maakten, flink wat verkoopdruk kwam te staan; een eerste voorzichtig teken van dumpen. Op het moment van schrijven noteert de koers $23.000. Laten we hieronder het beeld schetsen voor korte en iets langere termijn.

De koers op korte termijn

bitcoin_koers_ging_los_nieuwe_records_in_aantocht_4_uur_grafiekAfbeelding 1: 4-uurs grafiek van de bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven is die grote rode volume spike te zien die de lokale top op $23.750 markeerde. Mochten we onder de $22.300 komen dan valt mijn eerste oog op de $21.700-zone. Hierna zou ik voor de korte termijn support verwachten op de $20.700. Uiteraard zitten we in onbekende zones waarbij je enkel logisch ogende zones kunt aanwijzen. Zoals ik al eerder aangaf aan de members van Crypto Insiders verwacht ik dat we eerst nog het groene vlak zullen bereiken voordat we een werkelijk diepere retrace (terugval van de koers) gaan zien. Hier zullen waarschijnlijk tekenen van uitputting zichtbaar zijn; een candle van -$2.000 tot gevolg als begin van de pullback. Dus de zone van $24.000-25.000 zou daarbij wat verkooporders van ondergetekende raken.

De koers op lange termijn

bitcoin_koers_ging_los_nieuwe_records_in_aantocht_dagelijkse_grafiekAfbeelding 2: dagelijkse grafiek van de bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Nadat we tekenen van uitputting zien op lagere tijdframes denk ik dat de hogere tijdframes (de 3-dagelijkse grafiek en de wekelijkse grafiek) de koers omlaag zullen gaan drukken. Deze uiterst indrukwekkende run, die startte op $10.000, gaat dan op zoek naar adem. Hierbij kijk ik naar de $17.200 en de $15.600 als supportzones. Uiteraard is het nu vooral even zien waar we de werkelijke top leggen. Op dit moment ziet het ernaar uit dat we nog wel een paar dagen rond deze top zullen rondhangen. Nadat de hogere tijdframes draaien zullen we enkele weken een downtrend krijgen. Hierbij is pullback misschien een betere verwoording.

Wat er daarna gaat plaatsvinden zou van gigantische orde kunnen zijn. Als deze bullish trend voortzet zouden we bizarre koerswaardes kunnen gaan krijgen; koersen die je het water in de mond doen lopen. $50.000 lijkt dan een bescheiden target. Echter is het geen kwestie van oogkleppen op en gaan. De wereldeconomie in ogenschouw houden blijft raadzaam, ook dit blijf ik benoemen in de besloten kanalen voor members. De reguliere markten blijven (ook) nieuwe toppen maken. Er kan flink wat volatiliteit ontstaan zo begin 2021. Dus het advies is en blijft: Zorg dat je een plan hebt en go!

Geniet van deze bijzondere tijden die bitcoin ons voorschotelt tijdens deze lockdown. Hou vol en tot volgende week!

Leave a Reply