blogExchanges

DeFi leenprotocol Warp Finance aangevallen, 7,7 miljoen dollar aan stablecoins verloren

By 18 december 2020No Comments

Warp Finance is een uitleenprotocol voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) en zij zijn geraakt door een aanval op flash leningen. Hierdoor is 7,7 miljoen dollar aan stablecoins verloren gegaan.

Meer lenen dan onderwand dekt

Warp zegt dat de aanval in wezen één gebruiker in staat stelde meer geld te lenen dan de waarde van het geleverde onderpand. Dit heeft geleid tot een verlies voor andere gebruikers of geldschieters. Met flash leningen kunnen gebruikers geld lenen zonder onderpand te hoeven leveren, op voorwaarde dat het geld wordt terugbetaald binnen een enkele blockchain-transactie. Dit wordt dan in een smart contract vastgelegd.

DAI en USDC

Warp legde niet meteen uit hoe de aanval plaatsvond of welke stablecoins verloren gingen, maar Nick Chong van Hex Capital tweette de juiste transactie die het verlies van DAI- en USDC-stablecoins laat zien.

Specifiek, 3,85 miljoen DAI en 3,92 miljoen USDC in de Warp-contracten. Dit zijn beide stablecoins dus 1 DAI is 1 dollar waard en 1 USDC is ook 1 dollar waard. Tel je deze bij elkaar op, dan kom je op een totaal verlies van 7,7 miljoen USD.

5,5 miljoen dollar wordt terugbetaald

Warp zegt dat ze van plan zijn om ongeveer 5,5 miljoen dollar terug te vorderen dat nog steeds in de kluis (voor onderpanden) zit. Na succesvol herstel wil het protocol het geld verdelen onder gebruikers die verlies hebben geleden.

Warp verwacht de komende dagen een gedetailleerde analyse te publiceren.

Leave a Reply