blog

Hedgefondsen werken samen voor investering van 1 miljard dollar in Bitcoin en Ethereum

By 17 december 2020No Comments

Steeds meer vermogende partijen zoals pensioenfondsen en verzekeraars geven toe te investeren in bitcoin.One River Asset Management en Brevan Howard Asset Management slaan de handen ineen voor een nieuw cryptocurrency fonds. Met twee nieuw hedgefondsen willen zij begin 2021 ongeveer 1 miljard dollar in bitcoin en ethereum beheren.

Bovenop aankoop van 600 miljoen dollar

Eric Peters, de oprichter en directeur van One River Asset Management, vertelt daarnaast in een interview met Bloomberg, dat zijn fonds eerder deze maand al 600 miljoen dollar aan bitcoin heeft gekocht.

Peters is positief over de toekomst van cryptocurrency: “Er gaat nog veel geld stromen naar deze nieuwe activaklasse. De stroom is nog maar net begonnen.”Nieuw fonds in 2021

Nu wil Peters het fonds dus uitbreiden met nog eens een miljard dollar, voor bitcoin en ethereum. Dat wil de CEO doen onder de naam One River Digital Asset Management. Brevan Howard Management koopt een deel van het fonds, en krijgt een aandeel in het bedrijf.

One River is opgericht in 2013 en maakt winst door in te spelen op de koersen van verschillende markten. Het Long Volatility Fund en het Dynamic Convexity Fund zijn sinds de uitbraak van het coronavirus in maart sterk gestegen, met respectievelijk 33% en 40% dit jaar.

In de traditionele financiële wereld zijn dat mooie cijfers, maar in dezelfde periode is de bitcoin koers met bijna 490 procent in waarde gestegen. Dat is Peters ook niet ontgaan:

“Covid-19 zorgde voor de ultieme katalysator voor die overgang. Dit is de meest interessante macro-trade die ik in mijn carrière heb gezien.”

Gisteren nog een fonds

One River is zeker niet het enige fonds dat bitcoin heeft gekocht. Al in november kocht fondsenbeheerder Ruffer bijna 750 miljoen dollar aan bitcoin. Dat nieuws kwam gisteren pas naar buiten, en volgens sommige analisten gaf dat net het duwtje wat bitcoin nodig had om boven 20.000 dollar uit te komen.

Leave a Reply