blog

Waarom de koers van Ethereum (ETH) het zo goed doet dit jaar

By 4 februari 2020No Comments

Alle ogen zijn op bitcoin gericht (en vooruit, ook op ICX), maar ondertussen doet ether het sinds begin dit jaar ook uitstekend. Terwijl bitcoin afgelopen week met acht procent is gestegen, doet ether daar met 14 procent nog een schepje bovenop. Kan ether dit blijven volhouden in 2020?

Ether stijgt nu harder dan bitcoin

De grafiek hieronder is afkomstig van analysebedrijf Skew. De grafiek toont de verhouding tussen de ether koers en de bitcoin koers. Midden december was ether het goedkoopst in verhouding tot ether, de ether prijs was 1,7 procent van de bitcoin prijs.

Maar sinds eind vorig jaar begint deze verhouding te veranderen. Op dit moment is de prijs van ether bijna 2% van bitcoin. Of in andere woorden, de koers van ether stijgt net iets harder dan die van bitcoin.

Waar kan dat aan liggen? Ten eerste zie je dat heel de cryptomarkt sinds begint dit jaar aan het herstellen is. Alle cryptomunten zijn in waarde gestegen, en ether dus ook. Maar er zijn ook andere redenen waarom de koers van ether het zo goed doet.

Ethereum 2.0 lanceert dit jaar

2020 wordt een belangrijk jaar voor Ethereum. Het is nog onduidelijk wanneer precies, maar dit jaar wordt de nieuwe versie van het Ethereum netwerk gelanceerd. De belangrijkste eigenschap van Ethereum 2.0 is de overgang van Proof of Work naar Proof of Stake.

Laatstgenoemde is een meer energiezuinige manier om te minen. Je mag pas een blok met transacties aan de blockchain toevoegen wanneer je bewijst dat je genoeg coins hebt. Het minen gaat dan niet meer met behulp van rekenkracht, maar door het bewijzen van bezit van coins.

Al jaren staat de update van Ethereum op de planning, en de verwachtingen zijn hooggespannen. Wie weet kan Ethereum 2.0 een nieuwe oppepper geven aan de ether koers.

Ook altijd op de hoogte blijven van de koers van Ethereum? Bekijk dan deze koerspagina, boordevol statistieken en leuke weetjes.

Leave a Reply