blog

Coronavirus en rellen Hong Kong medeverantwoordelijk sluiting bitcoinbedrijf Bitspark

By 4 februari 2020No Comments

Op 4 maart sluit Bitspark hun deuren. Bitspark is een broker uit Hong Kong waar je met fiatgeld bitcoin, ether en andere crypto kan kopen, vergelijkbaar met BTC Direct.

Interne herstructurering

De algemeen directeur van Bitspark George Harrap schrijft hierover:

Met grote droevenis moet ik u meedelen dat Bitspark vanaf 4 maart 2020 zijn deuren zal sluiten.

Deze beslissing is niet lichtvaardig genomen, met name vanwege de uitstekende prestaties die we hebben gezien sinds de release van ons Cash Point-product eind vorig jaar. Hier lieten we een groei van 400% MoM zien en, zoals onze klanten zullen bevestigen, kunnen we de vraag niet bijhouden. Helaas hebben we vanwege een mislukte, interne herstructurering en een besluit van aandeelhouders intern besloten om onze deuren te sluiten. Hoewel de HK-protesten en nu de virusepidemie ons niet direct heeft getroffen, heeft het ook niet geholpen.

Een maand geleden stapte Maxine Ryan op, destijds operationeel directeur van Bitspark. Dat legt ze uit in een serie tweets en verhalen op Instagram.

Door haar vertrek moest Bitspark werken aan die interne herstructurering waar Harrap ook over sprak. Dat is dus niet gelukt. Ook zegt Ryan dat het niet hielp dat het bedrijf in Hong Kong gevestigd is. De protesten en het virus zijn een dagelijkse realiteit geworden.

Bitspark is zes jaar geleden opgericht. Klanten kunnen tot 4 maart hun cryptocurrency van Bitspark halen.

Leave a Reply