blog

ICON (ICX) koers 400% stijging in 2020

By 4 februari 2020No Comments

Het Zuid-Koreaanse ICON doet het fantastisch dit jaar. De afgelopen 24 uur is de munt met 75% gestegen en het gaat hard. Want toen we een half uur geleden keken was de 24-uurs-stijging nog ‘maar’ 44%. In dit artikel nemen we de koers en de munt ICON onder de loep.

De koers van ICX is niet te stoppen

Sinds het begin van het jaar is de prijs van ICX keer drie gegaan, daarmee is het de best presterende coin van 2020. De handel in deze coin vindt voornamelijk plaats in Korea. Dat zie je aan het handelsvolume op Upbit, waar de afgelopen 24 uur tegen een waarde van 55 miljoen euro aan ICX is verhandeld, voornamelijk tegen de Zuid-Koreaanse Won. In vergelijking, op de grootste beurs van de wereld Binance werd voor 36 miljoen verhandeld.

Hierboven zie je de ICX koers ten opzichte van de euro. De munt begon het jaar met een waarde van 0,10 euro. Op dit moment wordt ICX voor ongeveer 0,53 euro verhandeld. De stijging? Maar liefst 406%.

Het absolute hoogtepunt van ICX werd behaald op 9 januari 2018. Toen was één munt 11,44 euro waard. Die waarde werd behaald op basis van potentie en beloftes. Als je de video in dit artikel bekijkt, dan zie je dat sommige van deze beloftes al ingelost zijn.

Wat zijn ICON, ICONLOOP en broof?

ICONLOOP is een technologiebedrijf uit Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. De DAYLI Financial Group, een van Korea’s grootste fintech-groepen, richtte ICONLOOP in 2016 op als dochteronderneming.

Een van de projecten van ICONLOOP is een openbaar blockchain-netwerk. Dit is het ICON-project. Het bedrijf biedt alle technische ondersteuning voor het project, dat op de loopchain-engine draait. ICON gebruikt hiervoor zijn eigen token, ICX. De ICON Foundation, onder leiding van de ICON Council, houdt toezicht op de ontwikkeling van het project.

ICONLOOP bracht in mei 2019 een op blockchain gebaseerde certificaatuitgiftedienst genaamd “broof” uit. broof draait op het openbare ICON-netwerk en wordt gebruikt om allerlei certificaten uit te geven. Denk aan schooldiploma’s, werkgelegenheidscertificaten en nog veel meer. Studypie, de Seoul Citizens Hall en verschillende anderen partijen hebben de uitgifteservice voor blockchain-certificaten al gebruikt om individuen aan te wijzen en blockchain-diploma’s uit te reiken aan studenten.

Dit artikel is rond 9 uur in de ochtend van 4 februari geschreven. De koersen en percentages kunnen op het moment van lezen afwijken.

Leave a Reply