blog

Dit is waarom de koers van Bitcoin (BTC) binnenkort uitbreekt

By 3 februari 2020No Comments

Het aantal lopende bitcoin future contracten is op recordhoogte. Op derivatenbeurs BitMEX gaat het om 1 miljard dollar aan bitcoin futurecontracten. Volgens verschillende analisten kan dit leiden tot een grote koersbeweging bij bitcoin.

Hieronder zie je de dollarwaarde van alle bitcoin futurecontracten samen die nog niet zijn verlopen. In het Engels wordt dat ook wel de open interest genoemd.

Waarom is 1 miljard zo belangrijk?

Verschillende analisten houden deze open interest nauwlettend in de gaten. Dat is ook niet gek, elke keer wanneer er meer dan 1 miljard dollar aan open interest is op BitMEX maakt de bitcoin koers een grote beweging. Vooral omlaag eigenlijk, als je de grafiek hieronder bekijkt.

De bovenste grafiek stelt de bitcoin koers voor, de tweede grafiek laat de open interest zien.

Trader Scott Melker is dit ook opgevallen: ‘We blijven niet lang rond de 9.400 dollar. De volgende beweging is significant, en komt zeer binnenkort.’

Kunnen we deze keer weer een grote correctie verwachten?

Op basis van de grafiek hierboven kan je stellen dat de koers van bitcoin binnenkort hard gaat dalen. Maar dat hoeft niet per se te gebeuren. Volgens Investopedia moet je de open interest interpreteren in combinatie met twee andere factoren: de beweging van de prijs en het handelsvolume. Stijgt de bitcoin prijs en het handelsvolume, en is de open interest hoog? Dan is er sprake van een sterke, bullish markt. In dat geval kan een hoge open interest juist een teken zijn dat de prijs nog verder stijgt.

In tegenstelling tot de tweede helft van 2019 is bitcoin namelijk in een stijgende trend, ofwel een bull market. Stijgt de koers, dan kan bitcoin een nieuwe poging wagen om te stijgen naar 10.000 dollar (9.040 euro).

Investeerders zijn over het algemeen optimistisch over de koers van bitcoin. Op Bitfinex zijn 80 procent van de investeerders long (gokken op een stijging) gegaan, tegenover 20 procent short (gokken op een daling). Op BitMEX zijn deze cijfers moeilijker vindbaar, maar waarschijnlijk is deze verhouding nagenoeg hetzelfde.

Komt er toch een correctie, dan ligt de ondersteuning waarschijnlijk op 8.900 dollar (8.075 euro). In onze laatste technische analyse lees je waarom.

Hoe gaat het uitpakken? Op deze pagina volg je live de bitcoin koers.

Leave a Reply