Bitcoinblog

Waar een kleine beweging van de bitcoin (BTC) koers al goed voor is

By 26 maart 2021No Comments

Als volleerd pingpongers zien we de emoties van dolenthousiaste nieuwkomers omslaan in totale paniek, om vervolgens toch de euforie weer te omarmen. Begrijpelijk? Natuurlijk! Crypto is een geweldig avontuur vol kansen en valkuilen waar je je doorheen worstelt. Als je je blijft verdiepen in de materie en een goede strategie weet te ontwikkelen die bij je past ben je 80% van de markt te slim af!

De rust in de Insiders-chat blijkt dan ook een verademing voor velen. Vanaf de intrede als echte Crypto Insider geven veel mensen aan rust en regelmaat te ervaren. Mede door de dagelijkse koersvideo’s van ondergetekende proberen we zoveel mogelijk inzicht in de markt te delen. Gefundeerde discussies ontbranden spontaan en het blijft een gezellige boel.

Kleine bewegingen in de markt hebben een grote impact op de emoties van traders en deze zullen de golf versterken. Zowel omhoog bij euforie als paniek bij een daling. De kunst is dus om het hoofd koel te houden en een aantal weken vooruit te kijken.

De komende maanden verwacht ik zeker nog vuurwerk en richting de zomer kan er weleens een alt-festival ontstaan. Bitcoin kan kortstondig wel een pullback maken en hiermee de alts ook wat laten afkoelen.

‘’Die prijsanalyse he, waar blijft die dan?’’ Oké, let’s go!

Bitcoin_BTC_Daily_Coinbase_1
Dagelijkse bitcoin grafiek van Coinbase

Zoals hierboven te zien is vinden we op dit moment support op de 50-MA van de dagelijkse grafiek. De koers ziet wat verkoopdruk en de hogere tijdframes zouden ervoor kunnen zorgen dat er een flinke paniekgolf door de markt trekt. Bij een daling onder deze $50.000 kan de koers accelereren naar de dik gearceerde zone van $40.000. Hier zou, zoals al een tijd bekend, mijn interesse gewekt zijn.

Indien we hier de low hebben gezien en standhouden, moet de weerstand van $54.000 gebroken worden. Bij een koers boven de $58.000 zou de lucht vrij zijn naar een nieuwe high. Tot die $54.000 blijft de korte termijn bearish en is voorzichtigheid dus gediend.

Hiernaast kijken wij (lees een aantal Insiders) gespannen naar Cake. Indien deze boven de $14 weet te breken kan de champagne open. Kom jij meediscussiëren over interessante crypto en invloeden op de markt? Ik spreek je snel als Insider!

Leave a Reply