blog

Voorzitter Amerikaanse Centrale Bank voorstander van privacy in cryptocurrency

By 12 februari 2020No Comments

Fed-voorzitter Jerome Powell sprak gisteren voor het House Financial Services Committee, over de staat van de Amerikaanse economie en monetair beleid. Tijdens zijn getuigenis erkende voorzitter Powell het belang en de noodzaak van privacy. Hiermee doelde hij ook op private cryptotransacties.

En dat, is goed voor bitcoin

En dat, is goed voor bitcoin en bullish voor de koersen van privacy coins zoals Monero en Zcash.

Zoals Anthony Pompliano hierboven mooi verwoordt, wordt dit als een positief signaal gezien voor de cryptomarkt.

Veel onderwerpen besproken

Overigens kudos voor iedereen die drie uur lang naar Powell heeft geluisterd.

Hij sprak namelijk over verschillende crypto gerelateerde onderwerpen, waaronder de Libra van Facebook en de implicaties die het zou kunnen hebben op het monetaire beleid. Hij besprak ook de recente liquiditeitsinjecties op de repomarkt.

De voorzitter ging ook in op de economische uitdagingen van de uitbraak van het Corona-virus en het effect dat we in de economie konden zien.

Het belang van privacy

En het belangrijkste voor de cryptomarkt, en de aanleiding voor dit artikel, is dat Powell zich positief uitliet over private cryptotransacties. Een bullish case voor privacymunten zoals Monero, Grin en Z-cash. Hij zei toe dat een volledig transparant systeem waarbij iedereen de financiële transacties en saldi van iedereen kan zien, niet ideaal is voor de Amerikaanse economie.

Spelen met inflatie en opkopen obligaten

Nog een belangrijk onderwerp waar Powell over sprak, is inflatie. De inflatiedoelstelling van de FED komt niet overeen met de huidige inflatie. Die is momenteel lager dan 2% en hij wil het monetaire beleid van de FED inzetten om een inflatie van 2% te halen. Ook ging hij in op de weerbaarheid van de Amerikaanse economie. De rente was de afgelopen 25 jaar heel laag en dat heeft een negatieve impact op het vermogen van de FED om de economie te stimuleren tijdens een recessie.

Daarnaast wil de FED minder aandelen en obligaties kopen.

Leave a Reply