blog

Dit zijn de 5 grootste altcoin stijgers van 12 februari

By 12 februari 2020No Comments

Het gaat goed met de cryptomarkt, alles staat in het groen! Vooral Hedera Hashgraph spant de kroon met een stijging van 143 procent, daar schreven we eerder vandaag nog dit artikel over. Maar ook andere cryptomunten laten flinke winsten zien.

Welke munten stijgen het meest in waarde? We kijken alleen naar munten met een hoog handelsvolume (meer dan 100 miljoen dollar in de afgelopen 24 uur verhandeld). Daarnaast kijken we naar het platform zelf. Want je vergeet het vaak, maar veel munten hebben ook een bijbehorend platform en een (soort van) product.

5. Ontology (11,60%)

Ontology is voor het eerst sinds juli 2019 meer waard dan 1 dollar! En dat is zeker een prestatie, want op nieuwjaarsdag was de cryptomunt nog minder dan 50 dollarcent waard.

Ontology is een ingewikkeld technisch product. Eigenlijk kan je Ontology zien als een brug tussen bestaande platformen, systemen en blockchains naar de blockchain van NEO. Ontology is dan ook een product van het team achter NEO. Toch zijn het twee op zichzelf staande projecten.

Wat Ontology precies doet is moeilijk te achterhalen. Dit staat er op de website: ‘Ontology maakt een gedecentraliseerde netwerkomgeving mogelijk die de belangrijkste problemen van identiteitsbeveiliging en data-integriteit oplost. Gegevensuitwisseling en productieve samenwerking worden gemaximaliseerd door ervoor te zorgen dat gebruikers elkaar kunnen vertrouwen.’

Tja.

4. Ethereum (14,74%)

Vergeleken met het begin van dit jaar is de waarde van ether (ETH) verdubbeld! En ook over de groei van vandaag mogen we niet klagen, een stijging van bijna 15 procent in de afgelopen 24 uur.

Die groei komt door het positieve sentiment op de markt. Maar je kan deze stijging ook niet los zien van de komst van Ethereum 2.0 dit jaar. Ethereum gaat overstappen naar Proof of Stake, een energiezuinigere manier om transacties te valideren op de blockchain. In plaats van rekenkracht moeten miners coins inzetten om transacties te controleren.  Dit noem je staken. Met het verwerken van transacties verdienen zij vervolgens een beloning in de vorm van ether.

Simpel gezegd, heb je veel ether? Dan kan je deze munten inzetten om transacties te controleren en nog meer ether te verdienen. Het kan goed zijn dat hierdoor de vraag naar ether flink is gestegen. Staken is het nieuwe ICO in 2020.

3. Chainlink (14,09%)

Er zijn maar weinig altcoins die langer dan twee jaar bestaan en hun all time high hebben overtroffen. Maar Chainlink kan dat wel! De waarde van de coin is al meer dan verdubbeld sinds het begin van dit jaar. 

Met het gebruik van Chainlink kunnen blockchainplatforms automatisch informatie inladen voor smart contracts. Dat zijn slimme contracten die op een blockchain staan. Deze contracten voeren automatisch een handeling uit wanneer er iets is gebeurd. Bijvoorbeeld: haalt je kind een tien voor zijn rapport? Dan krijgt hij automatisch 10 euro van jou.

Het probleem is dat je eerst die informatie handmatig moet aanleveren. Eigenlijk heb je dan nog niets aan je smart contract. Chainlink zorgt ervoor dat je informatie ‘uit de buitenwereld’ kan koppelen aan een blockchain, dat noem je een oracle. Het team achter het platform heeft al veel noemenswaardige samenwerkingen gesloten, bijvoorbeeld met Binance en Ziliqa.

2. VeChain (17,65%)

Op de tweede plek vinden we VeChain (VET), met een stijging van 17,6% in de afgelopen 24 uur. Vanaf het begin van 2020 is de waarde van VET met meer dan 55 procent gegroeid!

VeChain is een blockchainplatform dat zich richt op het verbeteren van logistieke ketens. Het idee van VeChain is dat je de levensloop van producten kan volgen op de blockchain. Dat maakt de logistieke keten niet alleen transparanter, maar het zorgt er tegelijkertijd dat de authenticiteit van een product gewaarborgd kan blijven. Je kan namelijk niet achteraf knoeien met informatie die op de blockchain is gezet, alles is publiekelijk inzichtelijk.

Ook maakt VeChain gebruik van een eigen ontwikkelde NFC-chip om producten te tracken.

1. Tezos (25,43%)

De absolute winnaar van vandaag is Tezos (XTZ). Tezos begon het jaar met een waarde van 1,24 dollar, nu staat de teller al op 3,30 dollar. Alleen al in de afgelopen 24 uur is Tezos (XTZ) met ruim 25 procent gestegen!

Tezos is een cryptocurrency, maar ook een platform voor decentrale applicaties. Daarmee is Tezos dus een concurrent voor platforms zoals Etheruem en EOS. Het doel van Tezos is om een een platform te bouwen op basis van democratie, naar het model van het oude Athene. Iedere belanghebbende kan stemmen over elke wijziging in het protocol.

Je ziet het: is altcoinseason begonnen? Oke vooruit, die was te makkelijk.

Leave a Reply