blog

Hoorzitting budget Trump: Bitcoin mag niet gebruikt worden als Zwitserse bankrekening

By 13 februari 2020No Comments

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin vertelde woensdag aan het Congres dat het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) bezig is om nieuwe regels voor cryptocurrency’s op te stellen.

Crypto mag niet leiden tot oude Zwitserse geheime banknummers

Mnuchin besprak een paar details ter overstaande van het Financieel Comité van de Senaat.

‘We staan ​​op het punt om enkele belangrijke nieuwe vereisten bij FinCEN uit te rollen,’ zei hij tijdens de hoorzitting. Helaas gaf hij geen deadline mee.

‘We willen ervoor zorgen dat technologie vooruit geholpen kan worden, maar anderzijds willen we ervoor zorgen dat cryptocurrency’s niet worden gebruikt zoals de oude Zwitserse geheime banknummers.’

Haaks op woorden centrale bank

Hij zei later ook nog dat het belangrijk is dat wetshandhavers kunnen zien waar het geld naartoe gaat en dat dit niet wordt gebruikt voor het witwassen van geld. Dat staat haaks op wat de baas van de Amerikaanse centrale bank Jerome Powell eergisteren zei. Hij zag juist voordelen in privacy in cryptotransacties.

Stablecoins hebben waarde voor kleine betalingen

Mnuchin ging ook in op stablecoins, dit zijn coins zoals Tether die hun waarde één-op-één koppelen aan een  door de overheid uitgegeven valuta. In het geval van Tether is één munteenheid ook 1 dollar waard.

‘We denken dat technologie kan worden gebruikt om de verwerking van betalingen aanzienlijk te verminderen, met name voor kleine grensoverschrijdende betalingen.’ Hij gaf ook kort commentaar op door de centrale bank uitgegeven digitale valuta, waarover de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell deze week sprak tijdens zijn congresoptreden.

Crypto’s of dollars?

Vorig jaar besprak Mnuchin tijdens een persconferentie van het Witte Huis ook over regelgeving rondom cryptocurrency’s.

‘Cryptocurrency’s zoals bitcoin worden gebruikt om miljarden dollars aan illegale activiteiten zoals cybercriminaliteit, belastingontduiking, afpersing, ransomware, illegale drugs en mensenhandel mogelijk te maken.’

‘We zullen niet toestaan ​​dat dienstverleners van digitale activa in de schaduw werken en zullen het gebruik van cryptocurrency’s ter ondersteuning van illegale activiteiten niet tolereren.’

Voor de oplettende lezer, je kan in zijn hele betoog cryptocurrency’s vervangen voor dollars.

Leave a Reply