blog

Grootste Amerikaanse bank wil fuseren met Ethereum ontwikkelaar Consensys

By 12 februari 2020No Comments

JP Morgan overweegt een fusie van hun blockchainteam met de in New York gevestigde blockchainontwikkelaar Consensys. Beide organisaties hebben in het verleden samengewerkt en zijn gericht op het bouwen van technologie voor Ethereum.

Alleen team Quorum

Persbureau Reuters was de eerste die hier over schreef. In het bericht staat dat het gaat om een subdivisie van JP Morgan genaamd Quorum en dat de deal nog niet in kannen en kruiken is.

Het wordt door JPMorgan gebruikt om het Interbank Information Network (INN) te beheren, een betalingsnetwerk waarbij meer dan 300 banken zijn betrokken. JPMorgan, de grootste Amerikaanse bank, zei ook dat het Quorum zou gebruiken om een ​​digitale valuta uit te geven, JPMorgan Coin genaamd. Deze coin is ontworpen om onmiddellijke betalingen te doen met behulp van blockchain.

Een van de aangehaalde bronnen zei dat een fusie van Quorum en ConsenSys geen impact heeft op de IIN en andere lopende projecten van JP Morgan.

Is dit wel het juiste moment?

Dit nieuws is om een ​​aantal redenen interessant. Ten eerste heeft Consensys onlangs aangekondigd dat ze bijna 14% van hun personeel zouden ontslaan en een interne reorganisatie zouden uitvoeren. De timing lijkt heel raar, zeker omdat een deal met JP Morgan ervoor zorgt dat het bedrijf ook in de reguliere media (en niet alleen bij ons) aangehaald wordt.

Wat betekent deze fusie?

Ten tweede is het onduidelijk hoe deze partnerschap of fusie er uit gaat zien. Koopt Consensys Quorum? Neemt JP Morgan een eigendomsbelang in Consensys? Wat is de relatie na deze transactie? Zal Consensys een exclusieve relatie aangaan met JP Morgan? Veel vragen, weinig antwoorden.

Een ander invalshoek is dat de eigen blockchainprojecten van JP Morgan niet het gewenste resultaat leveren. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de JPMorgan Coin. Dan kan je dit zien als een defensieve strategie.

Eerste van velen?

Als dit laatste perspectief waar is, dan is de timing interessant. De cryptomarkt staat volledig in het groen en de halvering van bitcoin is aanstaande. Kleine startups kunnen hier flexibel en snel op inspelen, in tegenstelling tot de financiële reuzen van Wall Street.

Samenwerkingen en overnames zijn van alle tijden. Wat wel nieuw is, is dat een grote partij als JP Morgan ogenschijnlijk het vertrouwen in eigen kunnen heeft verloren en de oplossing zoekt in fuseren met crypto start ups.

Leave a Reply