blog

Hedera Hashgraph (HBAR) kondigt samenwerking Google aan en koers stijgt 143%

By 12 februari 2020No Comments

Wat gebeurt er als Google je cryptoproject publiekelijk noemt in een blog? Dan verdubbelt de waarde van je coin. Hedera Hashgraph en Google Cloud Platform gaan samenwerken aan hun openbare netwerken. Google schreef gisteren dat ze een rol op zich nemen in het governancemodel van Hedera.

De markt reageerde snel, op dit moment staat de munt 143% in de plus.

Hedera gaat Google Cloud gebruiken om zijn openbare testnetten en Hedera Consensus Service-ecosysteem te hosten. Hierdoor kunnen Hedera-ontwikkelaars profiteren van de wereldwijde dekking en infrastructuur van Google.

Huh Hedera?

Hedera is een gedistribueerd blockchainproject gericht op de bedrijfswereld. Het maakt gebruik van een op hashgraph gebaseerd consensusalgoritme om meerdere takken van blokken mogelijk te maken, in tegenstelling tot een enkele keten. Naar verluidt kan Hedera Hashgraph tienduizend transacties per seconde aan.

Het wordt bestuurd door de Hedera Raad van Bestuur, een orgaan dat bestaat uit veel bekende, grote bedrijven zoals Boeing, IBM, Deutsche Telekom en anderen. De functie van dit orgaan is om leiding te geven aan de besluitvorming van het netwerk en de betrouwbaarheid te waarborgen.

Google wordt lid van Hedera

Eigenlijk gebruikt Hedera Google Cloud al sinds het prille begin van het netwerk. Op zich is dat niet heel bijzonder, talloze bedrijven gebruiken deze producten van Google. Nu Google heeft bevestigd dat Hedera haar software gebruikt, gaat het zoekbedrijf nog een stap verder: Google heeft aangekondigd lid te zijn geworden van de Raad van Bestuur.

De samenwerking gaat nog iets verder want Google Cloud gaat ook een node draaien voor Hedera. Vorig jaar werd bekend dat Google zich ook bezig houdt met dynamische blockexplorers, hiermee kan je transacties en andere gegevens inzien van blockchains van bijvoorbeeld Ethereum en Bitcoin. De data die hiermee gemoeid is, wordt ook gedeeld met Hedera.

Google Cloud en cryptocurrency

Dit is niet de eerste samenwerking tussen Google en een cryptoproject.  In juni 2019 integreerde het Chainlink’s Oracle op zijn platform, hierdoor kunnen ontwikkelaars communiceren met de smart contracts die op de blockchain van Ethereum staan. Strikt genomen is het een technische implementatie maar de cryptomarkt interpreteerden dit als een partnerschap. De waarde van een coin van Chainlink groeide binnen twee weken van 1 dollar naar 4,51 dollar.

Bron: Cointelegraph

Leave a Reply