blog

Volgens bitcoin optiemarkt wordt bitcoin eind juni 12.000 dollar

By 9 april 2020No Comments

Wat verwachten traders eigenlijk van de bitcoin block halving? Een manier om daar achter te komen is door te kijken naar de verschillende posities bij bitcoin opties. Met bitcoin opties is het mogelijk om te speculeren op de bitcoinkoers. In dit artikel duiken we de cijfers in.

Merendeel van contracten bij Deribit

Volgens data-analysebedrijf Skew heeft het Nederlandse Deribit het hoogste handelsvolume, ruim 87 procent van alle openstaande optie-contracten zijn daar te vinden. 

Ook opvallend, investeerders durven nog niet te speculeren op de bitcoinkoers in mei. Midden mei vindt de block halving plaats, en dat is voor veel traders wellicht te kort dag om een mening te vormen over de ontwikkeling van de bitcoin prijs.

Maar des te groter zijn de aflopende contracten in juni. Maar liefst 28.500 bitcoins staan in optie-contracten waarmee investeerders speculeren op het einde van juni.

Investeerders verwachten spektakel

Een blik in het orderboek van Deribit laat zien dat traders over het algemeen positief zijn. 67 procent van alle posities zijn callposities. Dat zijn traders die speculeren op een prijsstijging. Ruim driekwart van deze traders gelooft dat de bitcoinkoers eind juni hoger dan 12.000 dollar is. Er is zelfs een trader die gelooft dat bitcoin eind juni 32.000 dollar wordt.

Maar er zijn ook traders die het somber inzien. Driekwart van hen verwacht een prijs van 6.000 dollar of lager per bitcoin. Zij verwachten dus dat de bitcoin block halving eerder een negatieve invloed zal hebben dan een positieve.

Wat is de bitcoin block halving eigenlijk?

Tijdens de bitcoin block halving wordt de instroom van nieuwe bitcoins gehalveerd. En dat heeft invloed op de balans tussen vraag en aanbod. Neemt de instroom van nieuwe bitcoins af, en blijft de vraag gelijk? Dan kan de block halving zomaar een positieve invloed hebben op de koers van bitcoin.

Meer weten over de bitcoin block halving? Bekijk dan onze video hieronder:

Leave a Reply